Utorak, 8. jul 1997.

KAKO SU BEOGRADJANI PREKSINOC PROSLAVILI TRIJUMF "PLAVIH" KOSARKASA U BARSELONI

Pobednicka radost i razbijacka strast

Medju istinskim navijacima bilo je podosta i onih koji su alkoholisani, ili iz obesti, provaljivali u trafike, razbijali stakla na parkiranim vozilima, odvaljivali krovne konstrukcije kioska. Pripadnici SUP priveli 95 lica

Beograd. - Oko 40 hiljada Beogradjana preksinoc se okupilo na Trgu Republike da proslavi pobedu "plavih" u kosarkaskom duelu sa italijanskom reprezentacijom. Tokom cele noci grad se orio od pistaljki, bubnjeva, muzike, petardi...Kolone vozila slivale su se iz perifernih delova u centar grada. Medjutim, medju istinskim navijacima, onim koji su izasli na ulice da iskreno proslave pobedu nase kosarkaske reprezentacije, bilo je pojedinaca koji su pod uticajem alkohola ili samo iz besa provaljivali u trafike, razbijali stakla na parkiranim vozilima, bacali suzavac i svojim bezobzirnim ponasanjem pokvarili "sliku" proslave.

Dvadesetak frizidera za sladoled koji su stajali u centru, preksinoc su bili obijeni i prevrnuti. Pomalo smesno, ali i tuzno bilo je videti da se skoro svako od najmladjeg do najstarijeg, ko se nasao na Trgu, castio sladoledom. Nije ih omelo ni relativno hladno vreme, ni kisa koja je neprestano padala.

U uzem centru, kako saznajemo u Sekretarijatu unutrasnjih poslova, provaljeno je 22 prodavnice i kioska. "Majstori" su uspeli da pokupe svaku sitnicu, ali ni to im nije bilo dovoljno, pa su odvaljivali delove krovnih konstrukcija kioska. Na parking prostoru u Makedonskoj ulici osteceno je 18 automobila, polomljena su tri reklamna panoa na autobuskim stanicama. Sto je najcrnje bilo je i pucanja u prozore stanova i to u Ulici Stojana Aralice 14 i Cvijicevoj 63. Na srecu nije bilo povredjenih.

Pripadnici SUP priveli su preksinoc 95 lica, pocinioca ovih izgreda. Protiv 18 lica bice podnete krivicne prijave, a ostalih 77 odgovarace zbog ucinjenih prekrsaja.

T. Pekic

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /