Utorak, 8. jul 1997.

KRIVICNA PRIJAVA PROTIV ODBORNIKA SPS U NISU

Priznao da je falsifikovao izborne rezultate

Nis. - Republicki poslanik i predsednik Okruznog odbora SRS Dragoljub Stamenkovic podneo je krivicnu prijavu protiv odbornika SPS u Skupstini grada Nisa Milovana Marjanovica, zbog osnovane sumnje da je izvrsio krivicno delo falsifikovanja izbora i glasova.

"Okrivljeni Marjanovic je na sednici Skupstine grada odrzane 3. jula ove godine izjavio da je umanjivao broj glasova odbornickih kandidata SPO, koji su bili u okviru PO "Zajedno", a uvecavao broj glasova kandidata DS, u okviru iste politicke organizacije.

On je izjavio da je sve to ucinio sa znanjem i uz saglasnost potpredsednika DS Zorana Zivkovica, kako bi u okviru PO "Zajedno" bio veci broj odbornika DS nego odbornika SPO, te da na taj nacin Zoran Zivkovic postane predsednik Skupstine grada Nisa", navodi se pored ostalog u krivicnoj prijavi Opstinskom javnom tuzilastvu u Nisu.

U njoj se dodaje i da postoji osnovana sumnja da je odbornik SPS Marjanovic, koji je u vreme proslogodisnjih lokalnih izbora radio u obezbedjenju Gradske izborne komisije, falsifikovao izborne rezultate od 18. novembra prosle do 30. januara ove godine.

Izjava odbornika (SPS) Marjanovica na sednici Skupstine grada isprovocirala je i samog gradonacelnika Zivkovica, da najavi da ce ga zbog nje tuziti.

"Ovo je najgore sto je neko u zivotu mogao da mi kaze i zato cu traziti zadovoljenje preko suda", rekao je on na proslonedeljnoj sednici Skupstine grada, na kojoj je odbornik SPS iznenada ustvrdio da je falsifikovao glasove za DS, a ne za sopstvenu stranku.

Z. Miladinovic

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /