Utorak, 8. jul 1997.

DANAS NASTAVAK PREKINUTE SEDNICE

Rasprava o rekonstrukciji Vlade

Podgorica. - Danas se ocekuje nastavak sednice crnogorskog parlamenta, na kojoj ce premijer Djukanovic izaci s predlogom izmena sastava svog kabineta. Glavni odbor DPS-a vec je razmotrio taj predlog, a javnost je nezvanicno obavestena o tome koji ministri odlaze i ko dolazi na upraznjena mesta.

Premijer ce se lisiti usluge potpredsednika Vlade Slavka Drljevica i ministra kulture Gorana Rakocevica, koji su, shodno dogovorima u partijskom vrhu, vec podneli ostavke. Umesto gospodina Drljevica, za potpredsednika Vlade, zaduzenog za finansije i javnu potrosnju, premijer bi trebalo da predlozi mr Milutina Lalica, dosadasnjeg direktora Agencije za prestrukturiranje privrede i strana ulaganja.

Prema Djukanovicevom izboru, novi ministar kulture trebalo bi da bude Branislava Lijesevic, direktorka "Grada teatra" u Budvi. Premijer je predvideo da sadasnjeg ministra trgovine Branka Perovica premesti na upraznjeno mesto ministra inostranih poslova, a Branku Vujovicu, direktoru cetinjskog "Oboda", poveri resor trgovine.

Imajuci u vidu da je predvidjenu rekonstrukciju Vlade iznudila frakcija Momira Bulatovica, predsednika DPS-a i Crne Gore, kao i najnovija zaostravanja sukoba u vladajucoj partiji, rasprava povodom izmene u Vladi ne moze biti rutinska.

D. V.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /