Sreda, 9. jul 1997.

SAOPSTENJE SA SASTANKA BILJANE PLAVSIC I GENERALSTABA VOJSKE RS

Generalstab ce postovati naredjenja predsednice RS

Banjaluka, Beta. - Vojska Republike Srpske ce "dosledno izvrsavati zadatke" svog vrhovnog komandanta, predsednika Republike Srpske, saopsteno je nakon jucerasnjeg sastanka predsednice RS Biljane Plavsic sa kolegijumom nacelnika Generalstaba VRS i komandantima korpusa u Banjaluci.

U saopstenju iz kabineta predsednice Plavsic se kaze da je na sastanku "analizirano stanje nakon pisma Generalstaba vrhovnom komandantu (predsednici Plavsic)" i clanu bosanskog Predsednistva iz RS Momcilu Krajisniku. Rec je o pismu koje je 6. jula objavila agencija Srna, i u kome se Biljana Plavsic kritikuje zbog odluke da raspusti parlament RS.

"Pomenutim pismom Generalstab i vojska u celini nisu doveli u pitanje ustavnu ulogu predsednice RS Biljane Plavsic kao vrhovnog komandanta", kaze se u saopstenju. Pismo je, kako se navodi, "akt komandovanja", kojim je Generalstab "izvrsio procenu stanja i izneo svoje vidjenje aktuelnih dogadjaja". U saopstenju se, takodje, navodi da je rec o "strogo poverljivom aktu" i da je Generalstab duzan da utvrdi "kojim putem" je ono dospelo u javnost i utvrdi ko za to snosi odgovornost.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /