Sreda, 9. jul 1997.

KONFERENCIJA ZA NOVINARE PREDSTAVNIKA MEDJUNARODNIH ORGANIZACIJA U BANJALUCI

Ono sto je bilo 4. jula nije sednica Skupstine

Banjaluka. - Ne podrzavamo odredjene osobe, vec odluke koje su u skladu sa Ustavom RS i Dejtonskim sporazumom - rekao je juce u Banjaluci Dankan Bulivant, predstavnik za stampu kancelarije Visokog predstavnika, na konferenciji za novinare.

- Mi smatramo da se predsednica Plavsic ponasala u skladu sa Ustavom raspustivsi Skupstinu - naglasio je Bulivant, dodavsi da je ono sto je bilo 4. jula nije sednica Narodne skupstine, kao i to da kancelarija Visokog predstavnika nece prihvatiti nijednu odluku niti akciju koje to telo donese.

- Oni su hteli da promene pravila koja bi odgovarala ljudima prisutnim na toj sednici. Taj cin nije u skladu sa Ustavom - podvukao je Bulivant, dodavsi da su to radnje i akcije ljudi koji ne znaju sta je demokratija, "ili sto je jos gore, ne zele ni da nauce".

Novinarima se obratio i Alun Roberts, portparol IPTF, rekavsi da predstavnici medjunarodne policije nemaju nameru da se sretnu sa Draganom Kijcem, bez obzira radi li se o pitanjima vezanim za policiju ili MUP.

Major Andrea Vilkinson, portparol Sfora, obavestio je novinare da je situacija tokom vikenda u RS bila mirna, kao i da Sfor i dalje nastavlja da prati dogadjaje. Osvrnuo se na pismo generala Covica, objavljeno putem Srne, rekavsi da je tu nekoliko navoda netacno, i da Sfor nije ni u kakvom stanju povisene borbene gotovosti, i da redovno odrzava kontakte sa komandantom Prvog korpusa Vojske Republike Srpske.

LJ. K.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /