Sreda, 9. jul 1997.

ZORAN DJINDJIC O KASNJENJU NA PROSLAVU U BEOGRADU

SPS sedam sati odlozio JAT-ov let iz Barselone

Beograd. - JAT-ov avion "DC 10" sa vise od 300 putnika medju kojima je bio i gradonacelnik Beograda Zoran Djindjic, poleteo je juce sa aerodroma u Barseloni za Beograd sa sedam sati zakasnjenja i to bez ikakvog zvanicnog objasnjenja putnicima. Tako je onemoguceno da gradonacelnik stigne na proslavu koju je Skupstina Beograda organizovala povodom pobede reprezentacije SRJ na Evropskom prvenstvu u kosarci.

Za sedmocasovno kasnjenje aviona, Djindjic je juce u emisiji Radio Indeksa, optuzio SPS. "Glavni razlog odlaganja leta je bio da me sprece da stignem do osam casova u Beograd (kada je trebalo da pocne proslava) i to mi je rekla i posada aviona," izjavio je gradonacelnik u emisiji Radio "Indeksa".

Krizna situacija, po Djindjicevim recima, za SPS je nastala u nedelju uvece "i tada je smisljen plan kako da se osvojeno zlato prebaci na konto SPS-a". "Sa kosarkasima sam se u subotu usmeno dogovrio da se ne politizuje njihova pobeda, i rekao da ce Skupstina grada organizovati docek za njih bez obzira na to kakve rezultate ostvare narednog dana. Nas plan je bila skromna priredba sa muzikom i vatrometom na kojoj ne bih govorio ni ja, niti iko od politicara. O svemu je trebalo da se konacno dogovorimo u avionu za Beograd buduci da je trebalo da se zajedno vratimo. U nedelju uvece smo, medjutim, saznali da ce kosarkasi dobiti specijalni avion za povratak" rekao je Djindjic za "Indeks". Gradonacelnik je, "Indeksu" potvrdio da su kosarkasi u Barseloni proslavljali pobedu u noci izmedju nedelje i ponedeljka u restoranu, u kome je i on bio, dok su predstavnici Vlade "cekali" pobednike u drugom.

Savezna vlada je, prema recima Julijane Mojsilovic, zaduzene za odnose sa javnoscu u Djindjicevom kabinetu, poslala dva aviona u Barselonu. Manjim "lir dzetom" doleteli su u Beograd savezni funkcioneri, dok su "boingom", gotovo polupraznim dosli kosarkasi. Ti avioni su, inace, poleteli iz Barselone u ponedeljk ujutro, tako da su njihovi putnici stigli na vreme na prepodnevnu proslavu pobede kosarkasa koju je organizovala Savezna vlada.

I. K.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /