Sreda, 9. jul 1997.

BORBA ZA DRZAVNA GLASILA U CRNOJ GORI

Bulatovicev pohod na "Pobjedu"

Novinari jedinog dnevnog lista u Crnoj Gori strahuju od uvlacenja "Pobjede" u aktuelne unutarpartijske sukobe DPS-a

Podgorica. - Borba za drzavna glasila dvije suprotstavljene struje u Demokratskoj partiji socijalista Crne Gore se nastavlja. Nakon "gubljenja" Televizije (glavni urednik je pod pritiscima vlade morao da podnese ostavku i izabran je vrsilac duznosti), koja mu je bila svesrdno naklonjena, predsjednik Momir Bulatovic sada pokusava da za sebe pridobije "Pobjedu", jedine dnevne novine u Crnoj Gori.

Predsjednik Upravnog odbora "Pobjede" Srdja Bozovic (trenutno v.d. predsjednika SRJ) zakazao je sjednicu Upravnog odbora za sjutra, na kojoj treba da se raspravlja o uredjivackoj politici ovog glasila, iako je "Pobjeda" na nedavnoj skupstinskoj raspravi prosla bez vecih zamjerki od strane poslanika.

U "Pobjedi" tvrde da je Bozovic sastanak Upravnog odbora zakazao po nalogu Momira Bulatovica i strahuju od "uvlacenja 'Pobjede' u aktuelne unutarpartijske sukobe". Strahuje se, naime, od vracanja "Pobjede" na nivo na kome je bila za vrijeme tzv. antibirokratske revolucije i ratnih operacija na Dubrovnik, kada je "vodila rat za mir".

Prema izvoru bliskom novinarima, Upravni odbor "Pobjede" je takodje podijeljen na "bulatovicevce" i "djukanovicevce", ali su u vecini, ipak, ovi drugi. Osim toga, uredjivacka politika "Pobjede" u posljenje vrijeme uziva i podrsku citalaca, kao i najvaznijih drzavnih institucija, pocev od Univerziteta Crne Gore, CANU, pa do velikih privrednih kolektiva, sto je potvrdila i nedavna anketa sprovedena o ovom listu.

B. I. M.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /