Sreda, 9. jul 1997.

DANAS KONFERENCIJA ZA STAMPU MOMIRA BULATOVICA

Odgovor na optuzbe Mila Djukanovica?

Veliko interesovanje domacih i stranih novinara za konferenciju crnogorskog predsednika

Podgorica. - Predsjednik Demokratske partije socijalista i Republike Crne Gore Momir Bulatovic zakazao je za danas u vili "Gorica" konferenciju za stampu

Predsjednik Crne Gore je, da podsjetimo, posljednji put drzao konferenciju za novianre 24. marta ove godine, poslije sjednice Glavnog odbora DPS-a na kojoj je dobio podrsku protiv predsjednika vlade Mila Djukanovica i dvojice ministara koji su kritikovali odnose u federaciji i politiku Slobodana Milosevica.

Od tada su se u vladajucoj stranci desile mnogo stvari, doslo je do ostre podjele na dvije struje koje predvode Momir Bulatovic i Milo Djukanovic. U medjuvremenu je crnogorski premijer odrzao konferenciju za novinare i direktno optuzio Bulatovica za destruktivno djelovanje u partiji i ponasanje koje nije u skladu sa drzavnickim tradicijama Crne Gore.

Bulatovic ce, vjerovatno, danas odgovoriti na optuzbe Mila Djukanovica, kako bi na sjednicu Glavnog odbora Demokratske partije socijalista zakazanu za 11. jul (planira se rasprava o zahtjevima sedam opstinskih odbora DPS-a za sazivanje vanrednog kongresa i izbor kandidata za predsjednika Crne Gore) dosli sa vec javno objelodanjenim pogledima na unutarpartijsku krizu i nacin njenog rjesavanja.

Za Bulatovicevu konferenciju za stampu, prema akreditacijama u Republickom sekretarijatu za informacije, vlada veliko interesovanje domacih i stranih novinara.

B. I. M.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /