Sreda, 9. jul 1997.

PORUKA PREDSEDNIKA SRBIJE LIDERIMA RS

Milosevic pozvao Plavsicevu i Krajisnika u Beograd

Beograd, FoNet. - Predsednik Srbije Slobodan Milosevic pozvao je juce predsednicu Republike Srpske Biljanu Plavsic i clana Predsednistva BiH Momcila Krajisnika da dodju u Beograd, "da bismo zajedno razmotrili korake, koje je nuzno uciniti na prevazilazenju krize i ostvarivanju nesmetanog sprovodjenja Dejtonskog sporazuma, u interesu Republike Srpske i njenih gradjana", javljaju beogradski mediji.

U poruci Biljani Plavsic i Momcilu Krajisniku, Milosevic naglasava da se kriza u RS mora resavati saradnjom, a ne eskalacijom sukoba, sto je na stetu svih gradjana i njihove buducnosti, kao i buducnosti Republike Srpske. "Sa obe strane pale su teske reci koje ne bi smele da postanu prepreka da se nadje izlaz iz krize. Umesto eskalacije sukoba neophodno je postici jedinstvo i slogu, u interesu sto brzeg izlaska iz siromastva i prevazilazenja slabosti u funkcionisanju kljucnih institucija u Republici Srpskoj", navodi se u poruci.

Predsednica RS odbila poziv?

Beograd, Beta. -Predsednica RS Biljana Plavsic odbila je Milosevicev poziv, saznaje Beta u dobro obavestenim izvorima u Beogradu. Ona je odgovorila da "nema sta da razgovara" sa predsednikom Srbije, koga smatra odgovornim za "unistenje svega vrednog u srpstvu". Plasiceva je ranije prihvatila dijalog sa Krajisnikom, ali je zahtevala da on dodje u Banjaluku.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /