Cetvrtak, 10. jul 1997.

ZAVRSENA POSJETA KARDINALA VINKA PULJICA SRPSKOJ PRAVOSLAVNOJ CRKVI

Da se u dobru vidjamo i cujemo

Put izgradnje mira: Kardinal Vinko Puljic
i patrijarh Pavle juce u Beogradu
FOTO: G. Kovacevic

Beograd. - Patrijarh srpski Pavle, primio je juce u Patrijarsiji kardinala i nadbiskupa vrhbosanskog, Vinka Puljica, s kojim je razgovarao o medjucrkvenim odnosima i nekim prakticnim pitanjima, kao sto je povratak svestenika u svoje parohije, odnosno zupe.

Sudeci po raspolozenju sagovornika posle zvanicnih razgovora, moze se zakljuciti da je taj susret "odskrinuo vrata" resavanju nekih aktuelnih problema koje je rat ostavio za sobom.

Cilj razgorova je, po recima patrijarha Pavla, bio da porazgovorimo o onim stvarima koje se ticu jedne i druge crkve, nasih vernika, ali i svih ljudi dobre volje. Neka Gospod blagoslovi da se u dobru i vidjamo i cujemo i ubuduce".

I kardinal Puljic je izazio zadovoljstvo susretom i razgovorima istakavsi:

- Trazili smo nacine kako da Katolicka crkva i SPC, na prostorima gdje je zivot nas zajednicki da pronadjemo put izgradnje mira, povjerenja i buducnosti u kojoj cemo se uvazavati u nasim razlicitostima".

Razgovorima su prisustvovali clanovi Svetog Sinoda, a sa druge strane nadbiskup beogradski France Perko i uticajni katolicki velikodostojnici Ivo Zovkic i Ivo Tomasevic. Ovo je ujedno prva poseta jednog katolickog prvosvestenika Patrijarsiji SPC posle izbijanja rata na prostorima bivse Jugoslavije.

E. S.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /