Cetvrtak, 10. jul 1997.

NOVO PISMO SLOBODANA MILOSEVICA BILJANI PLAVSIC

Iskreno vam zelim da ne zakasnite

Dok vi budete za Banjaluku, a druga strana za Pale - nece biti dobro ni za Banjaluku ni za Pale, a ni za narod u RS, kaze Milosevic u pismu, naglasavajuci da je njegov poziv - otvoren

Beograd, FoNet. - Predsednik Srbije Slobodan Milosevic juce je uputio jos jedno pismo predsednici Republike Srpske Biljani Plavsic, posle njenog odbijanja da dodje u Beograd na dijalog sa clanom Predsednistva Bosne i Hercegovine Momcilom Krajisnikom, uz Milosevicevo posredovanje.

Kako javljaju beogradski mediji, Milosevic u pismu Plavsicevoj istice da je sustina njegovog zalaganja "u tome sto smatram da se resenje nastale krize mora naci na strani interesa naroda i Republike Srpske, a ne na strani ni Pala, ni Banjaluke".

"Dok Vi budete za Banjaluku, a druga strana za Pale - nece biti dobro ni za Banjaluku ni za Pale, a ni za narod u Republici Srpskoj. Izlaz iz krize je u postizanju jedinstva, a ne u sukobu i podelama izmedju Pala i Banjaluke. Svrstavanje na stranu Pala ili na stranu Banjaluke moze da dovede u veliku opasnost Republiku Srpsku i ugrozi vitalne interese i naroda i republike. Narodu u Republici Srpskoj nisu potrebni poraz i pobeda ni u njenom istocnom, ni u zapadnom delu, vec mu je potreban uspeh cele republike. U ovo tesko vreme od politicara se ocekuje, ne da brane svoje sujete, vec interese naroda. Moj poziv ostaje otvoren. Iskreno Vam zelim da ne zakasnite", kaze se u pismu predsednika Milosevica Biljani Plavsic.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /