Cetvrtak, 10. jul 1997.

MEDJUNARODNI PREGOVARAC SER ARTUR VOTS STIGAO U BEGORAD

Glavno je definisati drzavnu imovinu

Beograd. - Medjunarodni pregovarac ser Artur Vots stigao je u Beograd, da bi danas sa predstavnicima jugoslovenske delegacije razgovarao o problemima ekonomske sukcesije. To je jos jedna stanica na njegovoj novoj turneji bilateralnih razgovora sa jugo- sukcesorima, u kojoj mu ostaje da do kraja ovog meseca poseti jos Zagreb i Sarajevo.

Na dnevnom redu naci ce se novi Memorandum, koji je sastavio gospodin Vots, obogacen amandmanima koje su na ovaj tekst proslog meseca u Brislu stavili svi jugoslovenski naslednici. Njihovi stavovi, pre svega po pitanju definisanja drzavne imovine, kao predmeta sukcesije, i dalje su suprotstavljeni, a kako se objasnjava u krugovima nekih pregovarackih delegacija glavni posao Vots bi trebalo da obavi upravo u Beogradu, jer put do kompromisa zavisi pre svega od razmeksavanja jugoslovenskih stavova.

Prema nekim najavama to bi se moglo i dogoditi, ukoliko se oceni da se na medjunarodnom planu na taj nacin moze dobiti vise, na primer, u razgovorima sa ino-poveriocima ili u priblizavanju trenutka obnavljanja kontakata sa kljucnim medjunarodnim finansijskim organizacijama.

B. J.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /