Petak, 11. jul 1997.

VLADA RS NAJAVILA PREISPITIVANJE ODNOSA SA OEBS

Formirana komisija za pregovore

Najavljena i vanredna sednica vlade povodom akcije Sfora u Prijedoru

Pale, Beta. - Vlada Republike Srpske juce je odlucila da "preispita odnose" sa Organizacijom za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) i optuzila tu organizaciju da prekoracuje ovlascenja i krsi odredbe sporazuma iz Dejtona. Srpski izvori na Palama navode da je na redovnoj sednici vlade formirana posebna komisija, koju predvodi premijer Gojko Klickovic, i koja je zaduzena za pregovore sa OEBS.

Povod za ovakav stav Vlade RS je, kako navode izvori na Palama, jucerasnja konferencija OEBS na Palama, na kojoj je kriticki govoreno o rukovodstvu RS i podrzana odluka predsednice Biljane Plavsic o raspustanju parlamenta. Rukovodstvo na Palama smatra da se OEBS na taj nacin direktno umesao u unutrasnje stvari RS.

Najavljeno je, takodje, da ce biti odrzana i vanredna sednica vlade, na kojoj ce se raspravljati o jucerasnjoj akciji Sfora u Prijedoru, u kojoj je ubijen bivsi sef policije Simo Drljaca i uhapsen sef lokalne bolnice Mico Kovacevic. Srpski mediji na Palama tvrde da je u akciji Sfora uhapseno jos petoro ljudi, medju kojima je i predsednik opstine Prijedor Milomir Stakic.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /