Petak, 11. jul 1997.

JUCE PRED PRIVREDNIM SUDOM U NOVOM SADU

Odbijen zahtev "Borbe" da se zabrani prodaja "Nase Borbe"

Beograd. - Privredni sud u Novom Sadu (sudija Zuzana Madjar) odbio je privremenu meru koju je zatrazila drzavna "Borba" u sporu protiv preduzeca "Fininvest" inace izdavaca "Nase Borbe". Tuzilac se obratio sudu zbog navodne "povrede prava na zigove i nelojalne konkurencije" obrazlazuci da je slicnost slova ispisanih u nazivu ova dva lista tolika da se razlika moze uociti "samo ako prosecni potrosac obrati narocitu paznju". Zato je "Borba" trazila da sud privremenom merom zabrani promet "Nase Borbe."

U obrazlozenju odbijajuceg resenja sudija Zuzana Madjar konstatuje, izmedju ostalog, da u momentu podnosenja tuzbe tuzilac nije bio nosilac prava na zigove, da nije dokazao da je pretrpeo stetu odnosno nije dokazao da ce mu bez privremene mere nastati nenadoknadiva steta. Ne stoji navod tuzioca, kaze se dalje u resenju, da bi morao da zna tiraz "Nase Borbe" kako bi eventualno opredelio visinu stete zato sto se iznos stete odredjuje prema onome sto je pretrpljeno, a ne prema dobiti koju je ostvario tuzeni.

Sud takodje smatra "da bi odredjivanjem privremene mere tuzeni bio onemogucen u obavljanju svoje delatnosti stampanju novine, cime bi za njega mogla nastati nenadoknadiva steta.."

B. O. I.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /