Petak, 11. jul 1997.

PRIJEDORSKA POLICIJA POTVRDILA UBISTVO SIME DRLJACE

Nepoznata sudbina sina i suraka ubijenog

Prijedor, Beta. - Centar sluzbi bezbednosti Prijedor potvrdio je da su pripadnici Sfor juce ubili bivseg nacelnika ovog centra Simu Drljacu i uhapsili direktora Medicinskog centra "Dr Mladen Stojanovic" u Prijedoru dr Milana Micu Kovacevica. U saopstenju Centra, koje prenosi agencija Srna, navodi se da je Drljaca uhapsen u selu Gradina, kod Prijedora.

"U toku te akcije, u kojoj je ucestvovalo pet helikoptera i jedan broj oklopnih transportera Sfora, Drljaca je brutalno ubijen, dok je sudbina njegovog sina i suraka, koji su se nalazili s njim, za sada nepoznata", kaze se u saopstenju.

U isto vreme, kako se navodi, u Prijedoru je u prostorijama Medicinskog centra "Dr Mladen Stojanovic" u 9:45 casova uhapsen dr Milan Mico Kovacevic. "Pripadnici Sfora su ulazak u zgradu i zahtev za prijem kod direktora ove ustanove pravdali urucenjem paketa koje mu salje Crveni krst iz Beograda", navodi se u saopstenju.

"Hapsenje su izvela cetiri pripadnika Sfora, od kojih su dvojica uperila pistolje u Kovacevica. Uhapseni tom prilikom nije pruzao otpor, a odveden je u nepoznatom pravcu vozilom marke "nisan" bele boje bez uocljivih oznaka", navodi se u saopstenju.

U Prijedoru se sinoc sastao Savet za narodnu odbranu. U gradu vlada velika uznemirenost medju stanovnistvom, javlja Srna.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /