Petak, 11. jul 1997.

Odbor za odnose sa Srbima van Srbije o pogibiji Save Drljace, bivseg sefa prijedorske policije

Trazi se istraga, a ne nagadjanja

Na vanrednoj sednici Odbora za odnose sa Srbima van Srbije u republickom parlamentu, koja je zakazana povodom pogibije Save Drljace, bivseg sefa prijedorske policije, izrazena je zabrinutost zbog ovog dogadjaja i istaknuto da se ocekuje da istraga hitno bude sprovedena, a rezultati saopsteni javnosti.

Odbor je podrzao inicijativu Slobodana Milosevica da se objedini delovanje rukovodstva Republike Srpske, prevazidju nesuglasice i da rukovodstva Srbije i Republike Srpske budu u dnevnom kontaktu.

Bogdanovic nije dopustio clanovima odbora da sire obrazlazu svoje stavove o pogibiji Drljace, rekavsi: "Kada budemo imali sve informacije o ovoj tragediji, onda cemo zakazati novu sednicu. Sada samo trazimo da se otvori istraga". Slobodan Vuksanovic i Milisav Petkovic, poslanici DS napustili su sednicu u znak neslaganja sa zahtevom da se podrzi inicijativa Slobodana Milosevica.

To sto on ima probleme u odnosima sa predsednikom RS, to je njegov problem. Sve ovo sto se desilo proizaslo je iz Dejtonskog sporazuma koji je on potpisao, bez prisustva javnosti - rekao je Vuksanovic i istakao da pogibija Drljace nije politicko vec nacionalno pitanje.

Nakon sednice Obora, Bodanovic je novinarima precizirao da se ocekuje da ce policija Republike Srpske povesti istragu o ubistvu Drljace.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /