Subota, 12. jul 1997.

ODLUKA CETVRTOG OPSTINSKOG SUDA NIJE SPROVEDENA

Zemunska opstina prodala stan porodice Barbalic

Ugovor o otkupu stana Barbalicevih overen u Cetvrtom opstinskom sudu, koji je doneo i odluku o iseljenju bespravno useljene Biljane Miokovic, supruge urednika "Zemunskih novina"

Uzalud cekali sudskog izvrsitelja: Stan porodice
Barbalic u Ulici kapetana Radica Petrovica 12
FOTO: N. Stojanovic

Beograd. - Sprovodjenje odluke Cetvrtog opstinskog suda o privremenoj meri kojom je omoguceno vracanje porodice Barbalic i njihovih stvari u stan iz koga su pocetkom jula ove godine nasilno iseljeni i nalozeno iseljenje bespravno useljene Ljiljane Miokovic, supruge urednika "Zemunskih novina" Ognjena Mihajlovica, zakazano je za ponedeljak u 10.30 casova. Kako je advokat ostecenih Nikola Barovic objasnio, sudskom izvrsitelju treba da se dostavi nalog za izvrsenje, na osnovu koga bi pomenuta odluka mogla biti prinudno sprovedena i od nadleznog ograna unutrasnjih poslova biti zatrazena asistencija. Dok su okupljeni juce cekali dolazak sudskih izvrsitelja i pripadnika OUP, iz zgrade je izasao jedan od pripadnika "Seseljeve garde" i uz smeh i konstataciju "...ovaj dokument nemate...", prisutnima dao ugovor o otkupu stana Barbalica, overen u Cetvrtom opstinskom sudu.

Koliko je opstinska vlast u Zemunu duboko "zagazila" u svojoj "akciji nasilnog stambenog zbrinjavanja" moralno-politicki i nacionalno podobnog stanovnistva zemunskog vojvodstva, najbolje objasnjava cinjenica da se, otvaranjem slucaja Barbalic, Helsinskom odboru za ljudska prava u Srbiji poslednjih dana prijavljuju novi, odnosno, do sada precutkivani slicni slucajevi.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /