Subota, 12. jul 1997.

PROTEST VLADE RS BRITANSKOM GENERALU KORDIJU SIMPSONU

Mirovne snage prekoracile mandat

Pale, Beta. - Vlada Republike Srpske optuzila je juce Sfor za prekoracenje mandata i za "upotrebu brutalne sile" protiv stanovnistva RS tokom prekjucerasnje akcije u Prijedoru u kojoj je ubijen bivsi sef policije Simo Drljaca i uhapsen direktor bolnice dr Mico Kovacevic. U pismu upucenom zameniku komandanta Sfora, britanskom generalu Kordiju Simpsonu, vlada RS tvrdi da su pripadnici Sfora najpre tesko ranili Drljacu, a zatim ga ranjenog ubili.

"Vasi vojnici su helikopterima odneli telo ubijenog bivseg nacelnika policije u Prijedoru, kidnapovali i na nepoznato mesto odveli njegovog maloletnog sina i decakovog ujaka", navodi se u pismu. Vlada, takodje, tvrdi da su se pripadnici Sfora pri hapsenju Kovacevica "posluzili paketima organizacije Crvenog krsta koje su, navodno, zeleli da uruce bolnici".

"Vojnici medjunarodnih snaga su se koristili tajnim spiskovima sa imenima navodnih ratnih zlocinaca i time jos jednom potvrdili da je doslo do dramaticne promene politike mirovnih snaga u Bosni i Hercegovini", zakljucuje se u pismu.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /