Cetvrtak, 17. jul 1997.

SAVET NEVLADINIH ORGANIZACIJA U SUBOTU ZAKAZAO OKRUGLI STO

Evropska moderna drzava sa domacim ukusom

Beograd. - U zemlji u kojoj su se raspale sve legalne institucije sistema, drzava ogrezla u kriminal, a unezveren narod, koji je u prilici samo da prezivljava ono sto mu se servira, ishod moze biti svakojak, samo ne moze biti dobar. U takvim okolnostima formiran je ovaj Savet, sa zeljom da radi na stvaranju moderne drzave po evropskim standardima. Poslednji je cas da se prozbori o temama koje su znacajne za sve nas i da pokazemo da smo sposobni da se staramo sami o sebi i stvorimo drzavu po nasem ukusu, rekao je koordinator Saveta nevladinih organizacija dr Slavenko Grgurevic, najavljujuci okrugli sto "Pokret za demokratske promene danas", koji ce se u subotu, 19. jula, odrzati u Skupstini opstine Stari grad.

Grgurevic je na jucerasnjoj konferenciji za novinare istakao da su za subotnji skup pozivnice razaslate na 250 adresa, predstavnicima nevladinih organizacija, od strukovnih, preko udruzenja gradjana i nezavisnih sindikata, clanova Asocijacije nezavisnih gradova do uglednih pojedinaca i nasih poznatih sunarodnika iz sveta.

Dr Svetozar Stojanovic, predsedavajuci Saveta (savetnik Dobrice Cosica za vreme njegovog predsednikovanja SRJ) koji ce imati uvodnu rec o smislu pokreta za demokratske promene danas, rekao je da organizacije iz mreze nevladinih organizacija zele da nadju najmanji zajednicki imenitelj kao temelj za saradnju i naglasio da nam "nema spasa ako ne izvrsimo radikalne demokratske promene". Nije problem u partiji i rezimu, rekao je Stojanovic, vec je nuzna pomena celokupnog sistema.

Lj. G.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /