Cetvrtak, 17. jul 1997.

FUDBAL: TRENER PARTIZANA LJUBISA TUMBAKOVIC BEZ PANIKE POSLE PORAZA OD BORDOA

Mi igrali, oni davali golove

Prvi put primio tri gola:
Ivica Kralj

Beograd. - Partizan je u drugoj proveri na pripremama u Francuskoj ubedljivo porazen od Bordoa sa 3:0 (2:0). Bila je to klasicna sportska storija u stilu - kada se ne iskoriste sanse utakmica se obicno gubi. "Crno-beli" su to proverili u Bordou. Igrali su odlicno trecinu meca, primili dva gola i onda stali. U drugom delu susreta trener Tumbakovic je dao sansu rezervistima i oni je nisu iskoristili. To drugo poluvreme je bilo ocajno.

- Desilo se sto se desilo. Za nauk, istice trofejni trener Partizana. - Mi smo igrali, stvarali sanse, a protivnik nam je davao golove. Ali, to je fudbal. Svakako da cemo iz ovog poraza izvuci pouku. Uz to, mislim da je rezultat previsok, primili smo tri gola, a po sansama bar u pocetku meca trebalo je takav rezultat da bude za nas.

Tumbakovic istice da je igra bila korektna, da je njegov tim neocekivano pao u drugom delu, da je protivnik imao u svojim redovima izuzetnog Zan Pjer Papena, rasnog strelca kome samo malo prostora treba da se upise u listu strelaca. Posebno istice prvi gol kada je makazicama sa oko 20 metara iznenadio Kralja, ali i drugi pogodak koji je postigao glavom, a, podseca ucitelj Beogradjana, Papen je visok "metar i zilet".

- Realizacija je nas najveci problem. To moramo ispraviti do okrsaja sa Kroacijom. Uz to, ovaj mec su posmatrali trener Zagrebcana Marijan Vlak i Marko Mlinaric, njegov pomocnik, pa je i to bio razlog da ne pruzimo uobicajenu partiju. Znate, nismo bas smeli sve da prikazemo nasim protivnicima, ostalo je nesto i za iznenadjenje. Uostalom, tesko da ce u Zaboku, pred Nenadom Bjekovicem, gde Kroacija igra kontrolni mec, biti prikazana prava igra i formacija naseg protivnika.

A u Bordo su stigli i hrvatska televizija i novinari.

Naravno, usledio je razgovor sa trenerom jugoslovenskog sampiona pa je i nas telefonski dijalog morao da se skrati.

- Da, cekaju me hrvatski novinari. Bilo je najavljeno da ce na razgovor doci i Vlak, ali ga nema. Mozda kasnije. Ali, da zavrsim pricu o minulom mecu. Bordo se pokazao kao jak kolektiv, skup odlicnih fudbalera. Nisa Saveljic nije igrao zbog lakse povrede.

Na povrede se zali samo Trobok, ali po misljenju doktora Rodica novajlija ce se brzo oporaviti i nastaviti sa treningom. Poslednja provera Beogradjana je u petak 18. jula u Tuluzu protiv istoimenog prvoligasa, a ekspedicija Partizana se vraca u Beograd u subotu 19. jula.

S. Stojanovic

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /