Cetvrtak, 17. jul 1997.

FUDBALERI CRVENE ZVEZDE DANAS PUTUJU U NEMACKU

Na pocetku protiv treceligasa

Beograd. - Posle tri medjunarodne utakmice na svom stadionu i manje-vise bledih igara protiv Amerike, Liteksa i Skoplja fudbaleri Crvene zvezde danas putuju u Nemacku. Baza nasem timu bice u Frajburgu, a za 12 dana u planu je sest utakmica.

Trener Kosanovic vodi na put 22 igraca. Na spisku su: Jevric, Pesic, Zivkovic, Boskovic, Pecelj, Marinovic, Stankovic, Ognjenovic, Jovicic, Njegus, Micic, Pantelic, Bjegovic, Skoric, Bunjevcevic, Drulic, Lazetic, Gojkovic, Ilic, Krstevski, Georgijevski i Dudic. Nenad Sakic se u utorak uvece oprostio od navijaca, karijeru ce nastaviti u Italiji. U Beogradu ce ostati Darko Anic, vezista koji je najavljivan kao jedan od aduta u novoj sezoni. Prvo je doslo do kratkog spoja izmedju trenera i fudbalera, Anicevo poimanje "sportskog zivota" razlikuje se od Kosanovicevog, pa je posle razgovora sa Dzajicem Zvezdin "nestasko" dobio odresene ruke. Najavio je da ce u Grcku (Panatinaikos), ili Spaniju, da li ce se ostvariti njegovi planovi znace se do kraja nedelje.

Prvi mec Zvezdu ceka vec u petak. Protivnik ce biti treceligas Barlinger, dva dana kasnije zakazan je mec sa domacim Frajburgom, donedavno Bundes ligasom, 21. jula Beogradjani ce igrati protiv turskog prvoligasa Trabzona koji se takodje priprema u Nemackoj. Kratak izlet do Francuske i susret sa Lensom predvidjen je za 23. Najtezi ispit bice 26. jula kad je zakazana utakmica sa pobednikom Kupa UEFA Salkeom u Gelzenkirhenu. Dva dana kasnije rival ce biti Karslrue, bila je u opticaju i varijanta sa Stutgartom. Taj mec je otpao posto je Stutgart jedan od potencijalnih rivala u Kupu kupova.

- Imacemo odlicne uslove u sportskom centru u Frajburgu. Bice dovoljno prilika da vidimo mogucnosti svakog igraca. U dosadasnjem toku priprema neki su pokazali manje, neki vise, ne moze se reci za bilo koga da je odusevio. Drago mi je sto se Zoran Jovicic posle dvomesecne pauze uspesno vratio, zadovoljan sam i ucinkom Gorana Drulica. Verujem da ce njih dvojica voditi trku za prvog strelca tima. U prvom susretu izvescu kombinovani tim, vec sa Frajburgom poverenje ce dobiti igraci za koje trenutno mislim da su najbolji - najavljuje Kosanovic.

Ucinak u poslednjem mecu pred put protiv makedonskog ligasa Skoplja trener ovako komentarise:

- Sve je bilo dobro dok su igraci igrali timski. Kad su prevladale navike koje su novajlije donele iz svojih klubova od prave igre nije bilo nista...

Zvezdinu ekspediciju na turneji predvodice predsednik Cedomir Petrovic. Uz Kosanovica su treneri Lazarevic i Kristic, o zdravlju ce brinuti doktor Musulin, fizioterapeut ce biti Misa Bukumirovic. Sa igracima koji nisu izborili "vizu" za Nemacku radice Zoran Antonijevic i kondicioni trener Borislav Pisic. Pod njihovom paskom vezbace Jeremic, Gvozdenovic, Lalatovic, Ljubojevic i Anic, dok ne podje (ako podje) u inostranstvo.

R. Popovic

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /