Cetvrtak, 17. jul 1997.

POSEBNE PRIPREME ZA MEC VISOKOG RIZIKA

Na Topciderskom brdu - "opsadno stanje"

Beograd. - Za mec sa Kroacijom u Beogradu vlada nezapamceno interesovanje fudbalske, ali i one druge javnosti. Od strane UEFA proglasena je za utakmicu visokog rizika sto organizatorima namece i neke dodatne bezbednosne obaveze. To podrazumeva posebno obezbedjenje, duplu kontrolu, inspekciju stadiona pre utakmice...

- Mi prosirujemo bezbednosni prsten na 200 metara od stadiona da bi gledaoci mogli bez opasnosti da udju i izadju sa stadiona, obrazlaze "strategiju" direktor stadiona Aleksandar Stepanovic. - Nas stadion je dobio zeleno svetlo od Komisije UEFA, a glavni prilazi prijavljeni su iz pravca Bulevara mira i Autokomande.

Cim su saznali za zreb u Partizanu su napravili program i tempo realizacije poslova koji su neophodni kako iz sedista evropske federacije ne bi imali zamerke.

- Posao smo podelili u tri faze, nastavlja Stepanovic. - Prva je bila ukljucivanje svih komunalnih organizacija (Zelenilo, Elektrodistribucija, Beogradput, bezbednost). Ta prva faza zavrsava se danas. Druga faza je stadion i ona ce biti gotova do nedelje. Tu ce biti izvrseni neki zahvati i poboljsanja (rampa na ulazu u parking, ograda, teren). Plan je da se sve zavrsi do nedelje.

Najzad, treca faza je "sminka" terena i radnje vezane za organizaciju cele priredbe, od treninga Kroacije pa do kraja dvoboja u sredu 23. jula.

Po recima direktora stadiona teren ce biti idealan i potpuno spreman za odrzavanje jedne ovakve fudbalske predstave. Servisiranje terena je zavrseno i od ponedeljka ce biti u pogonu. Ali, ako je potrebno i u nedelju ce prvotimci trenirati na glavnom terenu i u vreme odigravanja meca. Jer, ne treba zaboraviti da ce u timu biti i novajlije koje ne poznaju travnati tepih "svog" stadiona.

Po poslednjim informacijama bice stampano 30.500 ulaznica. Nece vaziti propusnice ni pretplatne karte, vec ce svi oni koji takve karte poseduju imati prednost pri kupovini ulaznica.

S. S.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /