Petak, 18. jul 1997.

DANAS U 15 CASOVA ISPRED SKUPSTINE OPSTINE ZEMUN

Beogradjani, kazite NE Seseljevom teroru

Beograd, Beta. - Pet beogradskih nevladinih organizacija zatrazilo je juce pokretanje krivicnog postupka protiv Vojislava Seselja zbog bezobzirnog cina javnog nasilja nad advokatom Nikolom Barovicem, kao i politicki i medijski bojkot vodje Srpske radikalne stranke. Pet antiratnih i organizacija za zastitu ljudskih prava pozvale su Beogradjane na javni protest danas u 15 sati ispred Skupstine opstine Zemun.

"Beogradjani, okupimo se u petak, 18. jula, u 15 sati pred Skupstinom opstine Zemun da kazemo NE teroru Vojislava Seselja i njegovim batinasima", poruka je Fonda za humanitarno pravo, Helsinskog odbora za ljudska prava u Srbiji, Beogradskog centra za ljudska prava, Beogradskog kruga i Centra za antiratnu akciju.

"Od kako je dobio utociste u ovom gradu, Seselj zagovara mrznju i zlocin, maltretira gradjane, preti im oruzjem, izbacuje ih silom iz stanova i otima zemlju, uzurpira medije i vlast koju mu je rezim udelio", navodi se u saopstenju pet beogradskih nevladinih organizacija. One upozoravaju na to da je Seselj "poslednje nasilje izveo javno, u prisustvu gledalaca i novinara BK televizije" posto je "naredio premlacivanje advokata Nikole Barovica".

Beogradske nevladine organizacije za ljudska prava traze da Seselju bude oduzet poslanicki mandat i pokretanje krivicnog prostupka za taj bezozbirni cin javnog nasilja. "Trazimo politicki i medijski bojkot Vojislava Seselja", saopstile su beogradske organizacije za zastitu ljudskih prava i porucile gradjanima da se okupe i pokazu "da Zemun nije Seseljev i da vlast nasilja nece proci".

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /