Petak, 18. jul 1997.

SVETOZAR KRSTIC, POTPREDSEDNIK VLADE SRBIJE

U Srbiji ne postoji zastita od primitivizma

Beograd, Beta. - Potpredsednik Vlade Srbije Svetozar Krstic ocenio je juce da je prebijanje advokata Nikole Barovica jako ruzno i odraz primitivizma u Srbiji. Barovica je preksinoc pretukao i povredio telohranitelj vodje Srpske radikalne stranke Vojislava Seselja nakon prekida emisije BK televizije u kojoj su Barovic i Seselj gostovali. "To je jako ruzno i primitivno. Svi novinari i televizije koje pozivaju goste u emisije moraju da se zapitaju o elementarnom nivou kulture ljudi koje pozivaju, kao i da zastite gledaoce od takvog nasilja", rekao je Krstic novinarima u Skupstini Srbije. On je rekao da moraju da budu zasticeni i gosti koji se pozivaju u emisije, "ali najvise gledaoci, o kojima ocigledno, niko ne vodi racuna".

"Niko ne moze da zloupotrebljava to sto je javna licnost i sto ima poslanicki imunitet. Imunitet postoji da bi se poslanicima omogucilo da nesmetano i argumentovano kritikuju druge politicare", rekao je Krstic. Prema njegovim recima, ne postoji poslanicki imunitet koji moze da odbrani od primitivizma. "Na zalost, ne postoji nista sto moze da zastiti gradjane od primitivizma i Srbija ce morati da se suoci sa tim. Ocito je da su protekle godine isle u prilog afirmaciji primitivizma", ocenio je Krstic.

On je dodao da se licno ne boji da ce "dobiti batine zbog nekakve izjave, ali da je strasno to sto se nasiljem nadoknadjuje nedostatak argumenata". "Mahanje rukama, dobacivanja, bacanje papira ili vode u lice su iste stvari koje dokazuju da u Srbiji ne postoji minimim tolerancije koja ce omoguciti ljudima da razlicito misle, sto je prirodno", rekao je Krstic.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /