Petak, 18. jul 1997.

RADOSLAV NEDIC, PREDSEDNIK ADVOKATSKE KOMORE BEOGRADA

Seselj je podstrekac

Osudjujemo svaki atak na advokate sa bilo koje strane, prvo je reagovanje predsednika Advokatske komore Beograda Radoslava Nedica. - Pogotovo u ovom slucaju kad je rec o jednoj tako uglednoj licnosti kao sto je Nikola Barovic cijeg je pokojnog oca Jovana Barovica Vojislav Seselj direktno uvredio iako je on bio poznat kao branilac ljudskih prava. Jovan Barovic je, naime, branio politicke krivce u vremenima kad je malo ko to smeo da radi.

Zbog toga procenjujem, nastavlja sagovornik "Nase Borbe" da je ponasanje Nikole Barovica bilo isprovocirano od gospodina Seselja a ono sto se naknadno desilo smatram kriminalom i zlocinom za sta je direktno odgovoran upravo Seselj. Jer, sigurno njegovi telohranitelji ne bi reagovali bez naloga svog sefa.

Advokatska komora svakog svog clana uzima u zastitu od bilo koje vrste nasilja i sada osudjuje napad na svog clana.

Sto se tice krivicnih dela koja su pocinjena atakom na Barovica iz ovog sto se sada zna da se naslutiti da se radi o nanosenju teske telesne povrede. Nadlezni organ koji bi morao da reaguje je javni tuzilac Cetvrtog opstinskog tuzilastva. Sto se samog Vojislava Seselja tice, on bi morao da odgovara kao - podstrekac, zakljucuje Radoslav Nedic.

B. O. I.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /