Petak, 18. jul 1997.

KO SU MOMCI IZ SESELJEVOG OBEZBEDJENJA

"Garda" opasnih ljudi

Beograd. - U licnom obezbedjenju predsednika Srpske radikalne stranke dr Vojislava Seselja nalaze se uglavnom bivsi dobrovoljci ove partije, od kojih vecina ima pozamasna dosijea, tvrde izvori "Nase Borbe". Obezbedjenjem koordinira Zoran Drazilovic-Cica, nekadasnji oficir JNA i poslanik SRS, poznat po tome da je u kafani "Ruski car" cesto dolazio u konfliktne situacije.

Sef obezbedjenja je, tvrde ovi izvori, Predrag Panic-Pana, koji je svojevremeno sumnjicen za dva ubistva i seriju bombaskih napada. Nedavno je Panic zajedno sa jos jednim covekom iz obezbedjenja radikala oslobodjen optuzbe za ubistvo u jednom kaficu blizu Slavije pre dve godine. Prvo ubistvo koje je Panic u policiji priznao desilo se takodje pretprosle godine u kaficu "Arhaik" kada je ovaj udario samar jednom od suvlasnika lokala (Panic je isto bio suvlasnik), a covek udario glavom u sank i preminuo. Nasi izvori nemaju informaciju sta se desilo sa krivicnom prijavom povodom ovog ubistva ali tvrde da je ono okarakterisano kao "ubistvo iz nehata" i da proces traje.

Pored licnog obezbedjenja radikali imaju i specijalne ekipe ljudi u mnogim gradovima, dobro naoruzane i spremne na sve, koje sluze za obracun sa neistomisljenicima. Takve grupe prete "odbeglim" clanovima stranke, a jedna je, na primer pretprosle godine upala na osnivacku skupstinu Radikalne stranke "Nikola Pasic", kako bi rasturila skup.

Bivsi clan SRS Milika Ceko Dacevic, rekao nam je u nedavnom razgovoru (posedujemo snimak) da ga je Seselj terao da ubije poslanika SPO Mihajla Markovica, te da u Kalinoviku strelja radikalskog dobrovoljca Olivera Denisa Bareta. Dacevic tvrdi da je to odbio. Medjutim, pomenuti Oliver Denis Baret ubijen je kasnije na Novom Beogradu, pod misterioznim okolnostima.

Mnogi bivsi clanovi SRS sa kojima smo juce razgovarali tvrde da je Seselj "okruzen vrlo opasnim tipovima, ali da uz blagoslov policije oni rade sta god hoce".

D. P.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /