Petak, 18. jul 1997.

SERIIJA BOMBASKIH NAPADA NA MIROVNE SNAGE U RS NASTAVLJENA U BANJALUCI

Cetiri eksplozije u britanskoj bazi

Cetvrti slucaj odmazde zbog akcije Sfora u Prijedoru. Niko nije povredjen, a uhapsena su cetiri napadaca, saopstili zapadni zvanicnici

Sarajevo, Rojter. - Nekoliko eksplozivnih naprava baceno je na britansku bazu u Banjaluci u noci izmedju srede i cetvrtka, sto je cetvrti slucaj ocigledne odmazde nakon proslonedeljne akcije hapsenja osumnjicenih ratnih zlocinaca koju je NATO sproveo u Prijedoru.

Eksplozivne naprave - verovatno rucne bombe - bacene su na parking britanske baze u Banjaluci, saopstili su juce zapadni zvanicnici.

"U 22.45 doslo je do dve manje eksplozije u fabrici drveta (britanskoj bazi) u Banjaluci, a potom je usledila i treca eksplozija", rekao je jedan oficir, koji je zatrazio da ostane anoniman. "Napadacima je pruzen otpor, dvojica su privedena nakon 20 minuta, a ubrzo nakon toga jos dvojica", dodao je on. Cetvrta eksplozija i puskaranje culi su se u blizini baze nekoliko sati kasnije.

Niko nije ozbiljno povredjen u incidentima, koje istrazuju britanska vojna policija i lokalna policija bosanskih Srba. Osumnjiceni su predati srpskim vlastima. Prvi izvestaji govore da nije postojala namera da eksplozije nekog povrede, rekao je oficir.

Prekjucerasnji incident je vec cetvrti u nizu bombaskih napada u poslednja cetiri dana, koji predstavljaju ociglednu osvetu zbog prijedorske operacije hapsenja. Prethodni napadi bili su upereni protiv medjunarodnih posmatraca UN i OEBS koji rade u republici bosanskih Srba.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /