Petak, 18. jul 1997.

PREDSEDNISTVO DEMOKRATSKE STRANKE

Cudoviste rezima za specijalna dejstva

Posle muckog, podlog, podmuklog i kukavickog prebijanja advokata Nikole Barovica od strane telohranitelja-batinasa Vojislava Seselja u studiju "Televizije otvorenih ociju" "na potezu" je MUP Srbije i njeno tuzilastvo, kao i Administrativno-imunitetski odbor Savezne skupstine, ciji je Seselj predsednik.

Dok iscekujemo da se oni oglase zelimo da postavimo neka pitanja: Da li ce BK Televizija odsad biti "Televizija polomljenih noseva"; Sta je radilo njeno obezbedjenje i cemu, tacnije kome ono sluzi?; Da li je samo slucajnost sto izbori za predsednika SR Jugoslavije bivaju propraceni polomljenim vilicama (1993) i nosem (1997) od strane radikalskih batinasa - ili u tome ima nekog dubljeg smisla i tajne veze?; Zar je trebalo da cekamo da se ovo desi pa da istina o Seselju izadje na videlo?

Premda, licno, izmecar u politici, Seselj ne propusta priliku da pokaze kako zeli da bude gazda. Ovog puta demonstrirao je, ne samo da zeli, vec i da jeste - gazda svom telohranitelju.

Za nas se ne postavlja pitanje krivicne odgovornosti telohranitelja, ona je slicnija odgovornosti robota ili automata. Predsednik Zemuna, koji se nameracio za predsednika Srbije, taj je koji bi morao krivicno da odgovara pred sudom.

Uzme li ga rezim u zastitu, preko svojih "institucija sistema", samo ce obelodaniti da je Seselj njihov proizvod: parapoliticko cudoviste za specijalna dejstva, brze radnje i zastrasujuce psiholoske efekte.

Slicnost sa "SA jurisnim odredima" ostaje da se vidi a razlike da se traze.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /