Petak, 18. jul 1997.

MILAN PODUNAVAC, PROFESOR FPN

Barovic - simbol otpora fasizaciji Srbije

- "Slucaj Barovic" indikativan je zbog dve stvari: on sada potpuno transparentno pokazuje da se u politickom drustvu Srbije odvija i da je na delu otvoreni proces fasizacije politickog procesa, koji predvode Srpska radikalna stranka i njen predsednik Vojislav Seselj. Ta pojava jeste znacajna jer predstvalja izostreni vid onoga sto se desava u politickom poretku Srbije.

S druge strane, "slucaj Barovic" treba razumevati kao simbolicku figuru gradjanskog otpora jednom takvom procesu, i ja se nadam da u politickom drustvu Srbije i njegovoj politickoj kulturi postoje i akteri i hrabri pojedinci, kao sto je gospodin Barovic, koji ce se jednom gradjanskom kurazi suprotstaviti procesu fasizacije politickog prostora Srbije, koji je u jednom stanju nenormalnosti, neporetka prava i politike nasao milje za jednu dosta snaznu ekspanziju - kaze dr Milan Podunavac, profesor Fakulteta politickih nauka.

Podunavac dodaje da ovo mora biti snazno upozorenje svim liberalnim i demokratskim snagama u Srbiji, u kojoj je sada sasvim jasna cvrsta linija politickih podela, koja ce ici "za" i "protiv" fasizacije njenog politickog prostora.

LJ. G.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /