Petak, 18. jul 1997.

NOVA DEMOKRATIJA

U Zemunu niko nije siguran

"Slucaj porodice Barbalic kulminirao je u preksinocnoj emisiji na televiziji BK. Razgovor, koji je vodjen u emisiji "Tet-a- tet", bio je na vrlo niskom nivou i za svaku je osudu. Narocito je za osudu tzv. zemunska vlast tj. nacin na koji je prvi covek te opstine predstavlja. Zemunske vlasti su morale da potpomognu izvrsenje sudske odluke a ne da zavode teror. S obzirom da je i pre porodice Barbalic bilo puno primera nasilnog iseljavanja iz sopstvenih stanova u opstini Zemun, to znaci da niko ko zivi u toj opstini ne moze biti siguran da mu, ako izadje iz stana makar do prodavnice, opstinska vlast nece preoteti njegovu imovinu. O nekom odlasku na odmor, ako ste u opstini Zemun, ne smete ni da pomislite, rekla je portparol Nove demokratije, Rebeka Srbinovic, na jucerasnjoj konferenciji za stampu povodom prebijanja advokata Nikole Barovica.

Odgovarajuci na pitanje novinara, da li postoji mogucnost da Vlada Srbije povodom desavanja u opstini Zemun postupi isto kao i sa vlastima u Novom Pazaru, portparol ND je rekla da je ta ideja "vrlo zanimljiva i da ce biti predlozena nasoj vladi, pa ako se stvore uslovi da se i sa opstinom Zemun postupi kao i sa Novim Pazarom".

V. Dj.

Novinar Tanjuga i snimatelj RTS podrzali Seseljevog telohranitelja

Uoci pocetka konferencije za stampu Nove demokratije, Rebeka Srbinovic portparol te stranke je upitala okupljene novinare kakvo je sada stanje advokata Barovica. Umesto odgovora stigla je vatrena podrska Seseljevim telohraniteljima od strane novinara Tanjuga i snimatelja RTS-a.

- To je i zasluzio kad mu je uvredio zenu i jos ga polio vodom. Sta on misli ko je da tako postupi prema predsedniku jedne stranke. Trebao je da prodje jos gore. I taj BK mnogo organizuje te okrugle stolove, mogao bi malo da smiri loptu, slozno su prokomentarisali "saborci" na opste zaprepascenje portparola ND i prisutnih novinara.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /