Petak, 18. jul 1997.

ZEMUNCI PROTESTOVALI ZBOG BRUTALNOG NAPADA NA NIKOLU BAROVICA

Zemunci protestovali zbog brutalnog napada na Nikolu Barovica

Beograd. - Ispred zgrade u Ulici kapetana Radica Petrovica u Zemunu i sinoc, po sedmi put, okupili su se gradjani u znak protesta protiv postupaka opstinskih vlasti prema porodici Barbalic i brutalnog premlacivanja njihovog advokata Nikole Barovica.

- Ovaj protest ne odnosi se samo na porodicu Barbalic vec i na celokupno nasilje u Zemunu i nasilje koje je izvrseno nad Nikolom Barovicem. Mi cemo pokusati da izvrsimo pritisak na drzavne organe. Ocekivali smo da pocne istraga protiv Seseljevih telohranitelja. Ako se pokaze da drzavni organi ne reaguju, demonstriracemo pred Javnim tuzilastvom, jer samo ono moze da spreci ovakvo nasilje. A ako to ne ucine, to znaci da zakon u ovoj zemlji ne postoji - rekla je Vesna Pesic, predsednik Gradjanskog saveza Srbije koja se pridruzila okupljenim gradjanima.

Pored Dragana Stojkovica, predsednika Saveza nezavisnih gradjana "Za Zemun" i Vesne Pesic, prisutnima se obratio i portparol GSS Goran Svilanovic ocenjujuci da, uzimajuci u obzir sve postupke zemunskih vlasti, poslednji dogadjaji mogu oznaciti kraj Seseljeve karijere, ili, u suprotnom, pocetak nemira u Srbiji, sto, kako je naglasio, moze dovesti do gradjanskog rata u Srbiji!

Nakon obracanja funkcionera GSS, Dragan Stojkovic je pozvao gradjane da se ulicama Zemuna prosetaju i do slepa gde se nalaze privremene prostorije Jedrilicarskog kluba Zemun. Kada su stigli, predsednik Upravnog odbora kluba Zoran Pavlovic upoznao ih je sa nevoljama u kojima se ovaj visetrofejni klub nasao. Na tom mestu skup je i zavrsen nakon cega su se gradjani u miru razisli.

M. M.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /