Petak, 18. jul 1997.

SULEJMAN UGLJANIN JUCE PRED ISTRAZNIM SUDIJOM U NOVOM PAZARU

Advokati traze izuzece svih sudova u Srbiji

Novi Pazar. - Predsednik Muslimanskog nacionalnog veca Sandzaka Sulejman Ugljanin, juce ujutru se odazvao pozivu istraznog sudije novopazarskog Okruznog suda Milomira Jovicevica. Razlog je pokretanje istrage po resenju donesenom 1993. godine, jer je Ugljanin postao pristupacan istrazi.

Pre cetiri godine optuzen je za ugrozavanje teritorijalnog integriteta SR Jugoslavije. Ugljanin je kod istraznog sudije Jovicevica stigao u pratnji advokata Faruka Korenice, Milana Vukovica i Ramiza Crnisanina. Sudija Milomir Jovicevic je izjavio da su se Sulejman Ugljanin i njegovi branioci korektno ponasali.

Odmah po izlasku iz Okruznog suda Ugljaninovi branioci su u prostorijama Muslimanskog nacionalnog veca Sandzaka odrzali konferenciju za stampu.

Advokati su novinarima rekli da se ocigledno radi o montiranom politickom procesu protiv neistomisljenika. Trazili su izuzece istraznog sudije Jovicevica, zato sto se u procesu protiv dvadeset cetvorice pojavio kao svedok optuznice, a sada ima ulogu istraznog sudije.

Trazili su i izuzeca predsednika Okruznog suda u Novom Pazaru Nuha Mehovica jer, kako tvrde, nije kontrolisao rad sudija i nije trazio od sudije da zakaze rociste odmah posle povratka Sulejmana Ugljanina u zemlju, 30. septembra prosle godine.

Zatrazeno je i izuzece predsednika Vrhovnog suda Srbije s obzirom da je na njegovom celu vrsilac duznosti Balsa Govedarica koji, kako navode Ugljaninovi advokati, kao vrsilac duznosti, ne moze da donese takvu odluku. O tome treba da se odluci na opstoj sednici Vrhovnog suda Srbije.

Z. P. Z.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /