Petak, 18. jul 1997.

O INCIDENTU "IZ UGLA" VOJISLAVA SESELJA

Barovic se okliznuo na koru od banane

Tvrdnje advokata Barovica da je napadnut od strane Seseljevog telohranitelja, predsednik SRS je komentarisao u stilu "udaren covek u glavu i ne zna sta govori", tvrdeci da ga je on, a ne telohranitelj, udario u samoodbrani

Beograd. - Nikakvog posebnog incidenta nije bilo, rekao je predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Seselj, odgovarajuci na novinarska pitanja o sukobu sa advokatom Nikolom Barovicem. "BK televizija je pozvala advokata neuravnotezenog ponasanja na TV duel sa mnom i on me fizicki napao u toku emisije i nakon njenog zavrsetka. "Malo sam ga udario u samoodbrani i on se sapleo na neku koru od banane, pao niz stepenice, povredio se i u tome ne vidim nista posebno. Ne zna covek da hoda" objasnio je Seselj, naglasavajuci da je Barovic "ustao, opet pao i tako nekoliko puta".

Seselj je vise puta istakao da je on "jedini svedok dogadjaja i da niko drugi nista nije video". Demantovao je da je u BK televiziju poveo telohranitelje, vec je tamo dosao sam. Tvrdnje advokata Barovica da je napadnut od strane Seseljevog telohranitelja, predsednik SRS je komentarisao u stilu "udaren covek u glavu i ne zna sta govori".

- Zaleteo se da me udari, kao pevac kad se zaleti. Ja ga tresnem i on se skotrlja niz stepenice, nisam sve ni pratio do kraja. Samo vidim trci covek niz stepenice naglavacke, pa sam se u jednom momentu uplasio da ne polomi kicmu. Kada sam video da drma glavom, shvatio sam da nije opasno, jer bi mi bilo krivo da je polomio kicmu, objasnio je Seselj kako se povredio Barovic. Na pitanje otkud banana u prostorijama BK TV, predsednik SRS je odgovorio da se "mnogo banana uvozi u nasu zemlju, a kore se ostavljaju na raznim mestima".

Seselj i Tajson

Upitan zasto nema vidljive fizicke povrede, ako ga je kako tvrdi, Barovic udario, Seselj je rekao da je to pitanje isto kao "kada bi on napao Tajsona i kada bi posle pitali Tajsona zasto kod njega nema tragova fizickih napada".

Lider radikala je takodje rekao da ga policija nije kontaktirala i da ne vidi razlog zbog cega bi. Odgovarajuci u istom stilu i na ostala novinarska pitanja, Seselj je rekao da ne zna ko bi mogao protiv njega da podigne optuznicu, kada je u pitanju "ocigledan slucaj samoodbrane".

- Necu tuziti Barovica. Nikada nikog, ko me fizicki napao nisam tuzio, rekao je Seselj i dodao da se Barovic nije sapleo zato sto je ucestvovao u TV duelu, vec sto ga je fizicki napao. "Dosada sam imao bezbroj TV duela i nikad me niko nije fizicki napao. Dok se ne nadje neko ko je fizicki jaci od mene, svi ce proci tako ako me fizicki napadnu pred kamerama", tvrdi Seselj.

Najavu inicijative GSS da se lider radikala bojkotuje i da se sa njim ne razgovara u medijima, Seselj komentarise kao inicijativu "beznacajne stranke", ali dodaje da bi to bilo odlicno, jer bi sve vreme na TV bilo rezervisano za njega.

J. Kosanic

Jos jednom

- Kao kulu od karata sam mu srusio sve tvrdnje, argumentima i papirima, prepricavao je Seselj na konferenciji, tok emisije u kojoj je doslo do incidenta.

"Izneo sam tvrdnju da je prijatelj sa mnogim ustasama, on je negirao, ja sam govorio cinjenice", istakao je Seselj, ne propustajuci priliku da jos jednom pomene da su "ustase dosle na sahranu Barovicevog oca i da su to bili glavni ustaski ekstremisti tog vremena".

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /