Petak, 18. jul 1997.

GORAN SVILANOVIC, GRADJANSKI SAVEZ SRBIJE

Seselj mora biti diskvalifikovan kao predsednicki kandidat

Fasizam je na velika vrata usao u Srbiju, ocenio je Goran Svilanovic, portparol Gradjanskog saveza Srbije, govoreci o prebijanju advokata Barovica. Taj slucaj je, objasno je, samo nastavak dogadjaja u opstini Zemun gde Srpska radikalna stranka sprovodi veliku pljacku i organizuje upade u stanove.

Prema njegovim recima, verovatno postoji scenario za uvodjenje vanrednog stanja u Srbiji koji podrazumeva i zavrsetak velikog rata iz bivse Jugoslavije kroz manji, krvavi gradjanski rat u Srbiji. "Rezim koristi istog dzokera - Seselja, kojeg je koristio i ranije".

Pocinilac zlocina je Seselj jer je podstrekavao i zato se mora primereno kazniti nakon istrage, rekao je Svilanovic navodeci da je napad na Barovica zapravo bilo pokusaj ubistva koji se zavrsio teskim povredama.

U Zemunu se mora uvesti prinudna uprava jer tu vlada bezakonje, pljacka i diskriminacija gradjana, rekao je Svilanovic napomenuvsi da je Seselj pokazao kako ne moze biti predsednik nijedne opstine. Razlozi navedeni za uvodjenje prinudne uprave u Novom Pazaru nisu ni izbliza biti takve tezine, naglasio je Svilanovic.

Iz istih razloga Seselj mora biti diskvalifikovan kao predsednicki kandidat, napomenuo je Svilanovic i pozvao druge stranke "na politicku izolaciju Seselja u medijima jer nema razloga da se zajedno sa njim ucestvuje u emisijama, odnosno razgovara.

N. T.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /