Subota, 19. jul 1997.

FUDBAL: KONFERENCIJA ZA STAMPU ZARKA ZECEVICA, GENERALNOG SEKRETARA PARTIZANA

Sedmu priliku - ne ispustamo

Beograd. - Generalni sekretar Partizana Zarko Zecevic cekajuci delegaciju Zagrepcana upoznao je novinare sa odlukama koje su donete na sastanku Izvrsnog odbora kluba, a povodom organizacije prvog meca pretkvalifikacija za Ligu sampiona sa ekipom Kroacije.

- Partizan je posle 14 godina ponovo u KES. Poslednji mec odigrali smo 1983. godine protiv berlinskog Dinama, a u medjuvremenu smo bili prvaci sest puta, a nismo bili u prilici da igramo. Dva puta zbog Sajberovih mera i cetiri puta zbog sankcija. Sada nam je zelja da zajedno sa vama ispratimo ovaj susret kako dolikuje i da pokazemo da mozemo organizovati bez problema i utakmice visokog rizika.

Zecevic se vratio i na zreb u Zenevi, objasnjavajuci kako je doslo do predloga da se mec igra u Beogradu i Zagrebu.

- To je bila obostrana zelja. I nasa obaveza prema navijacima i celokupnoj sportskoj javnosti. Stoga i pristupamo ovom mecu sa velikom ozbiljnoscu kako bi ljubitelji fudbala i nasi navijaci uzivali u sportskom nadmetanju rivala koji su dugi niz godina delili megdane u prvenstvenim i Kup utakmicama bivse Jugoslavije. U nedelju cemo imati poseban sastanak sa navijacima i poslednji dogovor o nacinu ponasanja i navijanja. Ne treba posebno naglasavati da su "grobari" nas dvanaesti igrac. Zelimo da Beograd predstavimo kao evropski grad.

Apel za sve one koji ce se naci na stadionu je da ostave svu pirotehniku kod kuce. Dakle, ni petarde, ni baklje, ni dimne bombe, apsoultno nista ne sme biti uneto na stadion. Uz to, Zecevic podseca da je jedan upaljac kojim je neobuzdani gledalac pogodio igraca Rome u glavu Partizan mnogo kostao.

- Nasa zelja je da i sledece kolo u pretkvalifikacijama igramo pred svojom publikom. Ne treba posebno naglasavati da ce sva paznja evropske fudbalske javnosti biti fokusirana na nas stadion. Stoga, pamet u glavu i sportsko navijanje.

Sastanak sa delegacijom zagrebackog kluba juce je bio uprilicen u prostorijama Partizana ispod severne tribine stadiona. Potrebe i nije bilo jer se gro stvari oko organizacije oba meca resavao jos u Zenevi neposredno po zrebanju.

- Nema tu mnogo sta da se dogovora, ostale su samo sitnice - istakao je Zecevic. - Sto se tice navijaca oba kluba, oni ce morati da sacekaju neka bolja vremena da bi pratili svoje ljubimce. Dakle, u Beograd nece dolaziti organizovane grupe navijaca Kroacije, niti ce u Zagreb ici nasi navijaci.

Zecevic je izneo jos neke tehnicke podatke oko organizacije susreta i istakao zaista veliko interesovanje i nase, i svetske sportske javnosti. Partizan je mogao da pusti u prodaju 34.214 ulaznica, ali je taj kontingent smanjio za tri hiljade, uz podatak da besplatnih karata nece biti. Sto se tice novinara, prijavljeno je 19 iz Hrvatske, 15 stranih novinara pratice ovaj mec. Za sada, kako je rekao generalni sekretar, direktnog TV prenosa ce biti samo za Hrvatsku, a Izvrsni odbor kluba ce zasedati u ponedeljak i doneti konacnu odluku da li ce i jugoslovenski gledaoci na malim ekranima imati prilike da posmatraju ovaj susret.

- Konferencija za stampu rukovodstva i strucnog staba Kroacije bice odrzana najverovatnije posle treninga na stadionu Partizana, znaci, u utorak uvece i, naravno, posle samog meca. Neposredno posle zreba u Zenevi novinari su me pitali da li se plasim organizacije meca u Beogradu. Odgovorio sam da u Beogradu nijedna utakmca u bivsoj Jugoslaviji nije bila prekinuta, dok su, naprotiv, mecevi u Zagrebu i Splitu bili prekidani zbog upada gledalaca. Sada svi zajedno moramo saradjivati da mec prodje u najboljem redu.

S. Stojanovic

UFA media ima TV prava

Sva prava oko prenosa meca, kao i reklama koje se postavljaju na stadion otkupila je beogradska firma UFA media. Tu Partizan nema vise nikakva ovlascenja.

- Ko ce da se reklamira to nas ne zanima, rekao je Zecevic.- Moze se cak dogoditi da na nasem stadionu budu reklame hrvatskih preduzeca, a na Maksimiru firmi iz Srbije.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /