Subota, 19. jul 1997.

Gradovi u RS oblepljeni posterima Radovana Karadzica

Na plakatima sa likom bivseg predsednika RS i poruke na engleskom "Nemojte ga dirati", "On je sloboda" i "On je covek mira"

Banjaluka. - U Banjaluci su juce ujutru osvanuli plakati sa slikom Radovana Karadzica i porukama na engleskom jeziku: "Nemojte ga dirati", "On je sloboda i "On je covek mira". Kako se saznaje, isti plakati pojavili su se i u ostalim gradovima u Republici Srpskoj.

Koordinacioni odbor za podrsku predsednici RS u kojem su predstavnici svih opozicionih stranaka osim radikala, povodom pojavljivanja pomenutog plakata izdalo se saopstenje za javnost u kojem optuzuje vlasti sa Pala da radi na destabilizaiji Banjaluke.

Bivsi gradonacelnik Banjaluke i lider Demokratske patriotske stranke Predrag Radic pojavljivanje plakata s likom Radovana Karadzica ocenio je kao igranje vatrom, a u ovdasnjoj javnosti vlada misljenje da se na ovaj nacin nastoji poljuljati pozicija predsednika RS Biljane Plavsic, a tek u drugom planu iziritirati predstavnici medjunarodne zajednice.

Iz kancelarije IPTF u Banjaluci rekli su nam da su plakati ocigledno usmereni prema predstavnicima medjunarodne zajednice, samim tim sto su poruke ispisane na engleskom jeziku. Ipak, smatraju da je prerano; za donosenje bilokakvih zakljucaka.

LJ. K.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /