Subota, 19. jul 1997.

JUCE U BEOGRADU

SRJ i Hrvatska usaglasile sporazume o saobracaju

Beograd, Beta. - Delegacije Vlade SRJ Jugoslavije i Vlade Hrvatske usaglasile su u Beogradu tekstove nacrta sporazuma o regulisanju granicnog zeleznickog saobracaja i o medjunarodnom drumskom prevozu putnika i stvari, saopstio je juce Savezni sekretarijat za informisanje.

Sporazumom o zeleznickom saobracaju utvrdjeni su uslovi za uredno i efikasno odvijanje tog saobracaja, granicne pruge i granicne stanice, polozaj sluzbenog osoblja, procedure za prelazak i preuzimanje vozova, granicna kontrola i drugi postupci kojima ce se ubrzati promet u zeleznickom saobracaju, navodi se u saopstenju. Sporazumom o drumskom prevozu uredjuje se linijski, naizmenicni i povremeni prevoz putnika, kao i prevoz stvari u rezimu dozvola i u rezimu bez dozvola.

Zamenik saveznog ministra za saobracaj Budimir Saranovic, koji predvodi jugoslovensku delegaciju, izrazio je ocekivanje da ce usaglaseni sporazumi biti uskoro i potopisani, navodi se u saopstenju.

Hrvatsku delegaciju je predvodio pomocnik ministra pomorstva, prometa i veza u Vladi Hrvatske Dragutin Subat, navodi se u saopstenju Saveznog sekretarijata za informisanje.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /