Subota, 19. jul 1997.

JUCE U CETVRTOM OPSTINSKOM SUDU U BEOGRADU

Podneta krivicna prijava protiv Vojislava Seselja

Krivicna prijava protiv predsednika SRS i N. N. lica podneta zbog sumnje da su pocinili krivicno delo teske telesne povrede, te krivicno delo podstrekavanja na izvrsenje krivicnog dela teske telesne povrede

Beograd. - Pravni zastupnik Nikole Barovica, advokat Ivan Jankovic, podneo je Cetvrtom opstinskom sudu krivicnu prijavu protiv predsednika SRS Vojislava Seselja i N. N. lica zbog sumnje da su pocinili krivicno delo teske telesne povrede, te krivicno delo podstrekavanja na izvrsenje krivicnog dela teske telesne povrede.

U obrazlozenju krivicne prijave stoji da su okrivljeni Seselj i osteceni Barovic ucestvovali u emisiji BK televizije "Tet-a- tet", kojom prilikom je medju njima doslo do prepirke, a osteceni Barovic je polio okrivljenog Seselja vodom. Na to je okrivljeni rekao: "Ovo ces mi skupo platiti", i emitovanje emisije je ubrzo prekinuto, pise u prijavi.

Dalje se navodi da je po zavrsenoj emisiji Barovic otisao u sobu za goste zajedno sa voditeljom emisije Igorom Bozicem. Dok su njih dvojica sedeli i razgovarali, stoji u prijavi, usao je Vojislav Seselj u pratnji N. N. lica, za koje se pretpostavlja da je njegov telohranitelj, pa je N. N. lice pocelo udarati Barovica nogama i pesnicama sve do trenutka kad mu Seselj recima "to mu je dosta" - rekao da prestane.

Uz prijavu su prilozeni i nalazi lekara specijaliste Klinike za maksilofacijalnu hirurgiju Stomatoloskog fakulteta u Beogradu. Advokat moli Opstinsko javno tuzilastvo da po prijemu ove prijave dalje postupi po zakonu.

D. P.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /