Nedeljna, 20. jul 1997.

Sok nedjeljeom

Hajl!

Pise: Mihailo Radojicic

Perovic je bio golo zlato u losem vremenu. On je htio da odvoji Crnu Goru od Slobodana Milosevica a Momir Bulatovic je u najgorem vremenu odvaja od zivota. Dva dana pred tajni izbor u saveznom parlamentu Miloseviceva stampa se posluzila istim sredstvima "informisanja" kao onda kada je pripremao napad na Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu. Nijedna novina, pod njegovom kapom, nije vise pisala ni o odvajanju od Srbije (kao da je u pitanju Kosovo ili Sandzak) ni od Se Re Je, vec je bas ta njegova, njegovana, stampa cijepala Crnu Goru uzduz i poprijeko dajeci Momu sansu da kao sef tzv. crnogorske drzave, zavlada makar sjevernim regionom. Momu se unaprijed zahvaljuje Sandzak jer nema mosta preko koga bi on taj "komad" mogao prebaciti Slobi a da ga ne capi pasa od Sandzaka. U CG crtanje mapa bilo je postiglo zavidan nivo. Jos malo pa kao Karadzic i kompani u jeku propadanja BiH.

Imperijalna TV Srbije koja vlada i savladjuje CG na svim programima (izuzimajuci intermeca u kojima se politicki veste Momo i Milo mu...) objavila je jedne rane zore da narod Vasojevica oce da udari "uzgoru" prema Srbiji. Za sada vrli Vasojevi plemenici ne bi koristili uglednu saobracajnicu Murino-Cakor-Pec do "tudjeg" dijela Srbije no cekaju da im potomak Slobo, dodje preko podzemlja, kako im je obecao tunelom. Jedan bistri Vasojevic je vec jednoj nezavisnoj novini poslao pismo sa sabranim potpisima istomisljenika da mu veza iz Crne Gore (podno Prokletija) ne treba prema Albaniji... Dok Slobo ispuni svoja obecanja Kosovo ce biti u najmanju ruku albansko. Dotle ce put Murino-Cakor-Pec biti zavijen i neprohodan ili etnicki ili cetnicki ili po obicaju prirode kijametom, kijametnicki!

Slobo narodu moze da uvali sve... I Mirinu kitu kao rosno cvijece... Ne reklo mu se od mene buduci da je predsjednik SeReJe. Mogao bi da me tuzi ujutro isto "po volju naroda". A narod je kao govedo oce za svjezim cvijecem cak i kada je vjestacko. Narode stoko, koliko je puta narodu receno. Na narodnu volju su se uvijek pozivali oni koji su mu spremali nevolju. U ovom vijeku najvise su narodu "tepali" drug Staljin, drug Hitler i drug im Slobo. U odnosu na broj stanovnika najbolje rezultate je postigao ovaj nas. Tek poslije njega dolaze drugovi, Enver Hodza, pa Causesku a u istom krugu "raja" sjede i Duce, Franko i jos neke koji nam nijesu drugovi ali njemu jesu.

Sta se sve pisalo o nasima Slobu, Momu i jatacima im. Svasta. Sve najgore sto se o nekome moze reci pod ovom kapom nebeskom. Pa nista. Narod se navikao i na nase pisanje i na njihovo ponasanje i uvijek je pobjedjivalo... Ponasanje!

P. S. Pucina je stoka jedna grdna a mi "kriticari" stoka koja bleji glasnije od ostalih i nista vise. Blejacemo i dalje dok svi ne pobravimo a nasim vodjama... HAJL!

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /