Ponedeljak, 21. jul 1997.

PRIPREME "PLAVIH" ZA ES MOGU DA POCNU

Gajic profesionalni trener

Najveca dilema resena je: Zoran Gajic postao je prvi profesionalni trener jugoslovenske odbojkaske reprezentacije. To je dugo ocekivani epilog dogovora izmedju Aleksandra Boricica, predsednika OSJ i Zorana Gajica. Doduse - nista nije potpisano, ali rec je - rec.

Podsetimo se da su "plavi" osvajali medalju u Atini i na Olimpijadi u Atlanti sa "trenerom-amaterom". Tacnije - od manje ili vise dobre volje grckih klubova u kojima je Gajic bio profesionalac zavisio je i stepen posvecenosti jugo-selekciji. Dogadjalo se da ne prisustvuje brojnim treninzima, a na susret sa BJR Makedonijom u Strumici dovezao ga je iz Grcke, cekao i odvezao - taksi! Sada je to neprijatna proslost, pa ce Gajic moci u potpunosti da se posveti "plavima".

Vec prekosutra stici ce u Hotel M u Beogradu na prvu prozivku kandidata za odlazak na Evropsko prvenstvo u Holandiju, od 6. do 14. septembra. Na spisku pozvanih nema kapitena Dejana Brdjovica, koji se jos oporavlja od povrede zadobijene na utakmici Svetske lige protiv Italije u Beogradu. To je bilo odlucujuce da ne bude pozvan "pod zastavu", ali je pocela tendencija podmladjivanja i stvaranja novog tima za Olimpijske igre u Sidneju 2000. godine.

Poziv je upucen Djordju Djuricu, Vladimiru Batezu, Zeljku Tanaskovicu, Slobodanu Boskanu, Slobodanu Kovacu, Goranu Vujevicu, Nikoli i Vladimiru Grbicu, Andriji Gericu, Rajku Jokanovicu, Veljku Petkovicu, Edinu Skoricu, Igoru Vusurovicu, Milutinu Stojkovicu, Novaku Stankovicu, Vladimiru Vasovicu i Draganu Bogdanovicu.

- Posle okupljanja sledi nam dvodnevno testiranje - kaze savezni selektor Lazar Grozdanovic. - Krajem jula odlazimo na visinske pripreme na Kopaonik, a u prvoj polovini avgusta ocekuju nas dva susreta sa reprezentacijom Nemacke i turnir na kome bi trebalo da se sastanemo sa Italijom, Spanijom i Nemackom. Ostalo vreme provescemo u Beogradu, gde cemo "kovati" formu za osvajanje jedne od medalja na prvenstvu Evrope. Iako nam je glavni cilj medalja u Sidneju, ni evropskog odlicja se ne odricemo.

Sasvim je izvesno da ce na pripreme zakasniti Nikola Grbic, koji je otputovao u italijanski grad Kunmeo na lekarske preglede i predstavljanje navijacima Alpitura. U ovom klubu izgrao je dve sezone njegov brat Vladimir, pa se u ovom gradu odbojke nastavlja uspesna karijera "dinastije" Grbic.

P. Stanisic

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /