Ponedeljak, 21. jul 1997.

BILJANA PLAVSIC NA MITINGU U DOBOJU

Istina mora na videlo

Doboj, Beta. - Preko 10.000 gradjana okupilo se juce na mitingu podrske odlukama predsednice Republike Srpske Biljane Plavsic o raspustanju Skupstine i raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora. Obracajuci se gradjanima Doboja, Biljana Plavsic je istakla da je "ovo momenat koji moramo iskoristiti da uspostavimo pravnu i demokratsku srpsku drzavu" i pozvala gradjane da izadju na izbore "jer su oni znak demokratije". "Otvorila sam put da na ustavan nacin pozovem narod na izbore", rekla je predsednica RS pracena ovacijama prisutnih i dodala da je "pljuju jer je dirnula u osinjak kriminala".

"Ovaj narod ima pravo da kaze istinu, a ova zemlja mora biti zasnovana na zakonu i pravu, jer smo pripadali i pripadacemo Evropi", zakljucila je Plavsic, na mitingu koje su organizovali opstinski odbori Socijalisticke partije (SPS) i Demokratskog patriotskog bloka (DPB). Na mitingu su govorili predsednik DPB Predrag Radic, predsednik Stranke srpskog jedinistva Vojo Kupresanin, poslanik Saveza za mir i progres Milovan Stankovic, predsednik Srpske patriotske stranke Slavko Zupljanin, predsednik Demokratske stranke za Banjaluku Nikola Spiric, predsednik Narodne stranke Radoslav Brdjanin.

Govoreci o tajnom spisku Tribunala u Hagu, o kome su izvestavali drzavni mediji, predsednik Narodne stranke Radoslav Brdjanin rekao da se i on nalazi na tom spisku i optuzio rukovodstvo SDS da "ima tajnu sluzbu pod nazivom tajfun".

"Mislim da niko ne treba u Hag, ali je bolje otici u Hag nego da oni nastave da vladaju narodom u RS. Staljin je za njih prava osnovna skola", istakao je Brdjanin. Predsednik OO SPS Tihomir Gligoric izjavio je da je ministar odbrane u vladi RS Milan Ninkovic pretio predsednici RS "da ce je neko snajperisati", na sta je Biljana Plavsic odgovorila: "Ovde sam, mozete me snajperisati".

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /