Ponedeljak, 21. jul 1997.

Demonstracija sile pred kucom bivseg lidera RS

Devojcica s pistoljem-igrackom
posmatra oklopna vozila:
Sfor blizu Karadziceve kuce

Pale, Beta-AP. - Pripadnici NATO prekjuce su sa 11 oklopnih transportera i uz podrsku helikoptera izvrsili demonstraciju sile pred kucom Radovana Karadzica na Palama. Iznenadjeni pojavom francuskih i italijanskih vojnika, stanovnici Pala su iz daljine sa primetnim uzbudjenjem posmatrali vozila Sfora. Ipak nije doslo ni do kakvog incidenta. Pripadnici Sfora nisu zeleli da odgovore na pitanje novinara o uzroku svojih aktivnosti. Sest oklopnih transportera zadrzalo se na glavnom putu na Palama, nedaleko od Karadziceve kuce, dok je pet transportera proslo putem pored njegove kuce, koju su istovremeno nadletali helikopteri Sfora.

Nije poznato da li se bivsi lider bosanskih Srba, koji je optuzen za ratne zlocine, u tom trenutku nalazio u kuci, za koju se veruje da je dobro cuvana i cak okruzena minskim poljem.

Akcija Sfora usledila je samo dan nakon sto je vise gradova u Republici Srpskoj osvanulo oblepljeno plakatima sa Karadzicevom slikom i porukama "Ne dirajte ga", "On znaci mir" i "On je sloboda".

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /