Ponedeljak, 21. jul 1997.

IVAN KOVACEVIC, PORTPAROL SPO O BOJKOTU IZBORA

Bez okruglog stola nema fer "utakmice"

SPO, kao stranka koja postuje dogovore i potpisane sporazume, ostaje pri stavu da bez okrugolog stola koji bi konsenzusom obezbedio deblokadu drzavnih medija, pre svega TV, i doneo niz zakonskih predloga koji bi omogucili prve fer i demokratske izbore u Srbiji, nije moguce izaci na izbore.

Tako je odgovorio Ivan Kovacevic, portparol SPO na pitanje "Nase Borbe" da li ce se njegova stranka pridruziti partijama koje su u subotu donele odluku o bojkotu izbora. On je odbio da preciznije odgovori sa da ili ne - da li je SPO doneo definitivnu odluku o neizlasku na izbore posle usvajanja Zakona o 29 izbornih jedinica, dodajuci da njegova stranka ne prihvata taj zakon, ali da je to pitanje nesuvislo, s obzirom na sporazume koje je SPO potpisao jos pre nekoliko meseci.

- Po principu da ili ne izjasnjavacemo se drugom prilikom - istakao je Kovacevic.

On je optuzio opozicione stranke koje su "isle na razgovore i kafu" u Vladu Srbije i ucestvovale u radu parlamenta, pa su time dale legitimitet SPS-u "za donosenje zakona koji predstavljaju podlogu za novu izbornu kradju". "Nagrada za takvo davanje legitimiteta bilo je grubo izbacivanje poslanika Demokratske stranke iz parlamenta, sto SPO najostrije osudjuje", rekao je Kovacevic, i zakljucio da bi SPS-u bilo daleko teze "da ucini to sto je ucinio da su se i druge stranke pridrzavale potpisanih zahteva za okruglim stolom".

I. K.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /