Ponedeljak, 21. jul 1997.

POSLE PREKIDA EMISIJE "OTVORENI STUDIO", ISPRED ZGRADE RTS NAPADNUTA SESTRA NIKOLE BAROVICA

Seselj nastavlja obracun sa neistomisljenicima

Zapoceta akcija predsednika SRS Vojislava Seselja, "akcija razbijanja proustaskog lobija u Beogradu i vaspitnog premlacivanja njegovih pripadnika", nastavljena je u petak uvece, napadom na Slavicu Barovic, sestru advokata Nikole Barovica, koga je, prosle srede, u prostorijama BK Televizije, pretukao jedan od Seseljevih telohranitelja, nakon prekida emisije "Tet-a-tet".

Nekoliko trenutaka nakon prekida emisije na prvom programu RTS "Otvoreni studio" u petak uvece, ispred glavnog ulaza u zgradu drzavne televizije doslo je do manjeg incidenta koji se, na srecu, zavrsio bez tezih polsedica.

- Nas cetvoro prijatelja Gorana Svilanovica, portparola GSS, videvsi sta se dogadja u emisiji, odlucili smo da odemo ispred zgrade drzavne televizije, gde su se vec nalazili neki ljudi. Par minuta posto smo stigli, iz zgrade je izasao Svilanovic i, u momentu kada sam prisla da se pozdravim sa njim, nastalo je neko komesanje, neki su me gurali. Secam se da me neko uhvatio za ruku i vukao, od cega mi je ostala modrica na podlaktici. Uglavnom, odjednom sam se nasla u taksiju, koji se niotkuda stvorio tu, za mnom je usao i Svilanovic, nakon cega smo otisli, opisala je ovaj dogadjaj Slavica Barovic, sestra advokata Barovica. Na pitanje da li je bio prisutan neko od pripadnika MUP, s obzirom da je bio u pitanju susret "visokog rizika", Barovic je odgovorila odrecno, napominjuci da se samo seca jednog lica u civilu, sa toki-vokijem u ruci, za koga pretpostavlja da je, mozda, inspektor MUP.

Prema izjavi jednog od svedoka koji je zeleo da ostane anoniman, grupa ljudi koja se stvorila guzvu oko Slavice Barovic, bili su pripadnici obezbedjenja predsednika SRS Vojislava Seselja, jednog od ucesnika prekinute emisije.

Nakaza koju je stvorio rezim

- Oni se ponasaju onako kako se moze ocekivati od fasista koji ne prave razliku izmedju civila i onih u uniformi. Oni su nakaza koju je stvorio rezim, pod imenom fasisticke organizacije SRS koja se ovako obracunava sa protivnicima. Napadaju svakog koga prepoznaju na ulici, sto je metod koriscen u Trecem rajhu, kada su svoje "protivnike" obelezavali zutim trakama, radi lakseg raspoznavanja - prokomentarisao je za "Nasu Borbu" advokat Nikola Barovic, napad na svoju sestru Slavicu.

N. N. B.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /