Utorak, 22. jul 1997.

PONOCNA AKCIJA INSPEKTORA SAVEZNOG MINISTARSTVA ZA TELEKOMUNIKACIJE

Zatvorena Televizija Trstenik

Dokumentaciju odneo bivsi direktor Raka Radovic. TV program se nastavlja uzivo. U Trstenik dolaze gradjani Vrnjacke Banje, Krusevca i Kraljeva

Krusevac. - U nedelju uvece, oko 23 casa 30 minuta, inspektori Saveznog ministarstva za saobracaj i veze prekinuli su emitovanje programa Televizije Trstenik urucivsi direktoru Miroljubu Radosavljevicu resenje o zabrani emitovanja.

"Inspektori su se pojavili u zgradi televizije nesto pre ponoci. Kada sam stigao, na poziv zaposlenih, zatekao sam ispred zgrade dva policijska automobila. Od direktora i mene je zatrazeno da pokazemo dokumentaciju i dozvolu Ministarstva koje je, svojevremeno, kada je smenjen odneo bivsi direktor Raka Radovic. Kako nismo imali potrebna dokumenta uruceno nam je resenje o zabrani rada pod pretnjom oduzimanja opreme i kazne zatvora od jedne do tri godine za direktora ukoliko televizija nastavi s radom. Papire za radio nisu kontrolisali tako da on i dalje normalno radi" - kaze Milan Miletic, glavni i odgovorni urednik Televizije Trstenik.

Iskljucene cetiri radio stanice

Krusevac. - Nakon Televizije Trstenik inspektori Saveznog ministarstva za telekomunikacije su u ponedeljak zatvorili jos cetiri privatne stanice. Resenja o zabrani emitovanja urucena su Televiziji Plus i Televiziji Jefimija, Radiju "OK Studio" i Drugom programu Radio Krusevca. Pre toga prekinuto je emitovanje programa aleksandrovackog Radio Trenda. Nakon najnovije akcije inspektora u Krusevcu nromalno rade jos samo RTV Krusevac i privatna stanica Radio Lastavica.

Prema Mileticevim recima Televizija Trstenik ce sve dok se ne ukine zabrana emitovati redovni program uzivo, na platou ispred Doma kulture. Predvidjeno je postavljanje velikog ekrana na kome bi gledaoci mogli da prate najzanimljivije vesti iz sveta i filmove. Dolazak u Trstenik vec su najavili gradjani Vrnjacke Banje, Krusevca i Kraljeva, gradova u kojima inspektori vec nekoliko dana kontrolisu i zatvaraju privatne radio i televizijske stanice.

S. Milenkovic

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /