Utorak, 22. jul 1997.

STUDENTSKI PARLAMENT NAJAVIO ZA SUTRA NOVU AKCIJU

Obelezavanje osam godina samovlasca Slobodana Milosevica

Akademci pozvali kolege, invalide rata i sve gradjane da ponesu po par cipela koje, u akciji "jedna izgubljena glava, jedna cipela", nameravaju da ostave ispred Savezne skupstine

Beograd. - Predstavnici Studentskog parlamenta su juce na konferenciji za stampu najavili akciju "Jedna izgubljena glava jedna cipela". Ova akcija, zakazana za 23. jul, kako je saopsteno, ima za cilj da obelezi osam godina samovlasca Slobodana Milosevica i zbog toga se odrzava na dan kada predsednik savezne drzave polaze zakletvu u Skupstini SRJ.

Istaknuto je da je 450.000 mladih bilo prinudjeno da napusti zemlju zbog politike koja za rezultat ima 100.000 mrtvih i ranjenih, deset miliona opljackanih i preko milion prognanih.

- Pozivamo studente, invalide rata i sve gradjane da ponesu jedan par cipela za svakog ko nije sa nama - rekao je Nikola Kojic, u ime Studentskog parlamenta, obracajuci se novinarima.

Akcija ce poceti sutra u 12 sati na platou ispred Filozofskog fakulteta, gde ce se za govornicom smenjivati gosti i predstavnici parlamenta a zatim ce se svi zajedno uputiti ka Saveznoj skupstini gde ce ostaviti cipele. Predstavnici parlamenta su rekli da ce, ukoliko njihove namere budu osujecene, cipele biti polozene ispred kordona policije.

Predstavnici Studentskog parlamenta ostro su osudili gasenje radio i TV stanica u Kraljevu, Beogradu i Pancevu, konstatujuci da ovakvi postupci mogu biti najava gasenja veceg broja nezavisnih medijskih kuca, sto bi odvelo zemlju u jos veci medijski mrak.

I. S.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /