Utorak, 22. jul 1997.

KONFERENCIJA ZA STAMPU JAVNOG TUZIOCA CETVRTOG OPSTINSKOG SUDA

Prema sluzbenoj zabelesci Barovica nije povredio Seselj niti njegovo obezbedjenje!?

Sudskom vestaku dat nalog da povede istragu i "utvrdi tezinu, vrstu i mehanizam nanosenja povrede i identitet lica koje je povredilo Barovica" - izjavio Dusan Simic

Beograd. - Izvestaji o radnjama koje je preduzeo SUP, nesumnjivo ukazuju da Barovica nije napao i povredio pripadnik sluzbe obezbedjenja Vojislava Seselja. Prema iskazima svedoka dogadjaja koji se, prema sluzbenoj zabelesci odigrao 18.jula, utvrdjeno je da to nije ucinio ni Vojislav Seselj - rekao je juce Dusan Simic, zamenik javnog tuzioca Cetvrtog opstinskog suda u Novom Beogradu, na konferenciji za novinare povodom nedavnog napada na beogradskog advokata Nikolu Barovica, koji je tom prilikom zadobio teze telesne povrede.

Kako je Simic obavestio novinare, tuzilac je od prvog dana, uredno vodio zabeleske o slucaju napada na advokata Nikolu Barovica i tuzilastvu su dostavljeni svi izvestaji MUP, nakon cega ce "sudskom vestaku biti dat nalog da povede istragu radi utvrdjivanja tezine, vrste i mehanizma nanosenja povrede, kao i utvrdjivanja identiteta lica koje je povredilo Barovica". Simic je potvrdio da je Barovicev advokat Ivan Jankovic, podneo krivicnu prijavu protiv predsednika SO Zemun Vojislava Seselja i NN. lica, zbog krivicnog dela podstrekavanja na izvrsenje krivicnog dela, odnosno izvrsenja krivicnog dela nanosenja teske telesne povrede, dok od strane MUP nije podneta nijedna prijava.

- Ocekujemo izvestaj sudskog vestaka, nakon cega cemo doneti konacnu odluku da li ce biti podignuta sluzbena optuznica. Iz sadasnjeg izvestaja lekara, koji nam je dostavljen, ne vidim da su u pitanju teske telesne povrede. Ukoliko se u istraznom postupku utvrdi da ni primenjeni mehanizam ne odgovara nanosenju teske povrede, Barovicu ostaje da podnese privatnu tuzbu, objasnio je na kraju Simic.

IVAN JAKOVLJEVIC, BAROVICEV ADVOKAT

Svaki prelom kosti je teska povreda

- U pravu je jasno naznaceno da je svaki prelom kosti teska fizicka povreda! Barovic je zadobio visestruki prelom nosne kosti, kako i pise u nalazu lekara specijaliste Klinike za maksilofacijalnu hirurgiju Stomatoloskog fakulteta u Beogradu, koji sam podneo sudu kao dokaz. Osim toga, prilikom jucerasnjeg pregleda, kod Barovica je konstatovan prelom osmog rebra sa leve strane - komentarisao je advokat Ivan Jankovic, izjavu zamenika tuzioca Cetvrtog opstinskog suda, Dusana Simica.

M. M.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /