Utorak, 22. jul 1997.

VANREDNE PRIPREME LUKSUZNE VILE JULA ZA PROSLAVU INAUGURACIJE NOVOG PREDSEDNIKA SRJ

Trava samo za Milosevica

Ekspresno "glancanje": Dvoriste Direkcije JUL-a
u Ulici Djure Djakovica 31
FOTO: N. Stojanovic

Beograd. - Direkcija Jugoslovenske levice je pod vanrednim stanjem: nekoliko ekipa majstora ekspresno uredjuje dvoriste u koje sutra uvece treba da zakoraci i Slobodan Milosevic. Julski prijem bi trebalo, saznajemo, da bude prvo njegovo (polu)javno pojavljivanje nakon proglasenja za predsednika SR Jugoslavije u Saveznoj skupstini, koje pada u isti dan kad i obelezavanje trece godisnjice JUL-a.

Pripreme za docek predsednika obuhvataju niz "glancanja": uredjivanje fasade na onom delu gde je okrenuta ka dvoristu, postavljanje travnatih povrsina i betoniranje novim plocicama, nove svetiljke. Posao je, kako saznajemo, zapocet tokom vikenda i planirano je da bude okoncan najkasnije danas.

Angazovano je vise firmi, u zavisnosti od specijalnosti koje treba obaviti (npr. "Termotehna"). "Trake" zemlje sa travom stigle su, saznajemo, iz okoline Panceva i Zrenjanina, iz jedne privatne firme. Dopremljeno je 240 kvadrata travnate zemlje. Zbog cajtnota je juce dovedeno i pojacanje iz omladinske radne zadruge.

Ni eventualno nevreme nece moci da omete julsko- predsednicku proslavu u Ulici Djure Djakovica 31. Supruga novog jugoslovenskog predsednika i predsednica Direkcije JUL Mira Markovic uvesce goste za slucaj kise u luksuznu vilu (nekad vlasnistvo predratnog trgovca Ilica). Pripreme za "pomocnu varijantu" takodje su u toku.

N. T.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /