Cetvrtak, 24. jul 1997.

POCASNI SLET OMLADINE DS IZ UZICA POVODOM IZBORA NOVOG PREDSEDNIKA SRJ

Milosevic, heroj velikih pobeda kod Knina, Ogulina, Virovitice..

Uzice. - "U cast imenovanja Slobodana Milosevica za dozivotnog predsednika Socijalisticke Republike Jugoslavije Demokratska omladina Uzicke republike organizuje pocasni slet i svecani polazak stafete mladosti za naseg dragog predsednika, saopsteno je juce iz Demokratske omladine Uzica.

Drug Slobodan Milosevic je najveci sin naseg naroda i genijalni tvorac ekonomskog blagostanja iz 1993. godine. Nasem narodu je podario neiscrpne devizne rezerve i najbolji bankarski sistem na svetu sa poznatim bankama "Jugoskandik" i "Dafiment", kazu omladinci.

"Heroj iz bitaka i velikih ratnih pobeda kod Knina, Karlovca, Ogulina i Virovitice. On je prosirio granice drzavnih teritorija i ostvario istorijske teznje srpskog naroda", kaze se u saopstenju i dodaje:

"Uz nesebicno pozrtvovanje uspeo je da ostvari svoje vizionarsko obecanje i podari nam zivotni standard kao u Svedskoj i dohodak od 10.000 dolara. Ostvario je revolucionarne drustvene reforme, stvorio je drustvo bez bede i socijalnih nepravdi. Suzbio je korupciju i kriminal i stvorio nezavisno sudstvo. On je veliki ljubitelj slobode govora, nezavisnog sudstva i postenih demokratskih izbora", porucuje omladina iz Uzica.

Simboli stafete

Fenjer - oznacava nas put u svetlu buducnost.

Zardjali lim - predstavlja nasu industrijsku moc i dostignuti visok stepen tehnoloskog razvoja.

Bodljikava zica - simbolizuje visoki ugled Socijalisticke Republike Srbije u medjunarodnoj zajednici i otvorenost ka svetu.

Prazna konzerva - oznacava ekonomsko blagostanje i visoki zivotni standard.

Novcic od pet para - simbolizuje nase neiscrpne devizne rezerve.

Drveno postolje u vidu pendreka - predstavlja visoke demokratske standarde i drusvo bez konflikata.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /