Cetvrtak, 24. jul 1997.

NOVINARKU "POLITIKE" BISERKU MATIC SUD VRATIO NA POSAO, A MATICNA KUCA JOJ DALA OTKAZ

Hadzi Dragan Antic uzeo zakon u svoje ruke

Beograd.- Umesto da se saglasno odluci Prvog opstinskog suda u Beogradu, donetoj 4. juna ove godine, novinarki "Politike" Biserki Matic omoguci povratak na posao, ona je 18. jula dobila resenje iz novinske kuce u kojoj je radila 30 godina, u kojem se kaze da joj od 2. jula prestaje radni odnos.

Sud je odlucio da AD "Politika" vrati Biserku Matic na posao u roku od tri dana, i tu odluku je generalni direktor i v.d. glavnog i odgovornog urednika Hadzi Dragan Antic primio 28. juna.

Dva dana kasnije, medjutim, Upravni odbor AD "Politika" doneo je odluku da se odbija njen prigovor na otkaz od pocetka aprila.

Nakon sto je dobila sudsko resenje, Biserka Matic je pokusala da se vrati na posao, ali su portiri pozvali direktora i dobili "uputstvo" da je ne puste u zgradu. Resenje o otkazu primila je sa sesnaest dana "zakasnjenja", naime, 18. jula stiglo je resenje u kojem pise da joj od 2. jula prestaje radni odnos i da je ono konacno, a to znaci da Biserka Matic moze da uzme svoju radnu knjizicu.

- To je jos jedan od izraza samovolje Hadzi Dragana Antica, jer je i disciplinski postupak vodjen u mom odsustvu. Uzeo je zakon u svoje ruke i vise mi se ne uplacuje socijalno i zdravstveno osiguranje niti penzijski staz, kaze jedan od vrhunskih jugoslovenskih novinara Biserka Matic.

LJ. G.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /